Bloggerskan Emma Tiger recenserar Petite Chérie Argent 2017

I samarbete med Jollyroom har jag fått möjligheten att recensera en av deras vagnar från Petite Chérie. Vagnen är en sprillans ny modell för 2017 och heter Argent. Nedan följer min recension!

Petite Chérie Argent 2017 finns i svart och i grått. Istället för en klassisk svart valde jag grått just för omväxlingens skull. Den grå färgen kombineras läckert med det bruna läderhandtaget och chassit är i högblankt svart vilket gör att vagnen ger ett lyxigt intryck!

Test-Petite-Cherie-Argent-12.jpg

Sittdelen är vändbar och har ett fällbart ryggstöd och justerbart fotstöd så man kan få det precis som man vill. Suffletten är justerbar och går även att förlänga genom att öppna med en dragkedja. På så sätt kan man skapa genomdrag en varm sommardag! Samma funktion fungerar även på liggdelens sufflett som går att förlänga och öppna. Liggdelen är urmysig med vit insida med svarta prickar och en tjock madrass i botten. Barnvagnsgardinen som ni ser på bilden kommer också från Petite Chérie och finns att köpa som tillbehör.

Test-Petite-Cherie-Argent-16.jpg

Petite Chérie Argent tar liten plats i bilen. Ett stort plus med Argent 2017 är att vagnen kan vikas på mitten och har ett axelband vilket gör det enklare att lyfta, speciellt mot en nyförlöst kropp! 😊 Spana gärna in videoklippet nedan där jag visar er hur jag fäller ihop vagnen!

Ett stort plus är att du inte behöver välja mellan luftfyllda eller punkteringsfria framhjul, båda ingår! Jag har aldrig sett det på någon annan vagn så där blev jag positivt överraskad. Varukorgen är luftig och rymlig med plats för det man behöver, dock kunde den varit något djupare. Bältet har en 5-punktsele med ett spänne som göms under mudden för att barnet inte själv ska lyckas knäppa upp den.

Test-Petite-Cherie-Argent-7.jpg

 

Sammanfattning
Jag gillar vagnens utseende eftersom den är stilfull och rejäl, men ändå smidig att packa in i bilen. Om vagnen hade funnits när vårt första barn låg i magen hade det nog blivit den här istället för den andra vagnen vi köpte. Anledningen är för att den är lättare att bära och vi bodde på tredje våningen utan hiss. Petite Chérie Argent 2017 ger en mycket vagn för pengarna! Enda minus är att funktionen för att fälla ner ryggstödet känns lite väl simpel, jag hade hellre sett att det fanns en knapp som gjorde det lite smidigare och mer ergonomiskt.

Test-Petite-Cherie-Argent-2.jpg

Mått

Liggdel: L78 x B33 x D18 cm

Ihopfälld: L67 x H31 x B59 cm

Uppfälld: L87 x H99-110 x B59 cm

Sits: B33 cm

Ryggstöd: L47 cm

 

Med vänlig hälsning,

Emma Tiger

 

 www.pasmallen.nu