Baby Shower – 5 tips på hur du kan leka fram barnet inom dig

Det är många blivande föräldrar där ute som går i ”evighetens väntan”. Snart ska ni få uppleva småbarnslivet och visst börjar ni bli riktigt nyfikna på vem det är som bor därinne i magen? Att en stor och väldigt välkommen förändring är på väg måste ju firas med en Baby shower! Vi hoppas med några enkla små tips och förslag, kunna inspirera er till att planera in ett eget kalas 😊

Fenomenet Baby shower kommer ursprungligen från USA, där tanken var att mammor skulle samlas och ”utbilda” den blivande mamman. Idag är det mer ett tillfälle för nära och kära att bara umgås och passa på att ha lite lugn och ro - innan det nya livet med blöjbyten och sömnlösa nätter drar i gång 😉

Vi skulle säga att det är lagom att ställa till med ett sånt här kalas cirka 1 – 2 månader innan lillens ankomst. Det finns mycket som kan planeras - söta små bakelser, den klassiska blöjtårtan och massvis med presenter som man bara inte kan låta bli att köpa. Det här är ju så klart bara om man vill, det behöver varken vara svårt eller dyrt. Någonting vi tycker är höjdpunkten på en baby shower är lekarna. De är gratis, lockar till skratt och viktigast av allt – det lockar fram barnet inom er! Vad kan vara mer passande när en liten knodd är på väg? 😜 Idag fokuserar vi därför på lekarna och delar med oss av fem tips på enkla och roliga sådana.

1.Vem är vem?
Alla gäster tar med sig en bebisbild på sig själva. Dessa bilder numreras och sätts upp runt om i rummet innan kalaset drar igång. Gästerna får sedan var sitt papper där de ska försöka para ihop rätt nummer, med rätt person. Flest rätt vinner. Mot slutet av Baby Showern avslöjar alla själva i turordning vem som är vem. Extra mysigt blir det om gästerna även vill berätta något om sin bild.

2. Här kommer ett litet meddelande i blöjan
Att gå upp mitt i natten är väl kanske inte det roligaste som finns, men bebisen bestämmer. Behöver det bytas blöja, så behövs det – oavsett vad klockan är. För att göra kommande blöjbyten (lite) roligare för de nyblivna föräldrarna, kan alla gäster skriva ner roliga meddelanden på baksidan av några blöjor. Det blir garanterat ett par leenden på de trötta föräldrarnas läppar, trots att klockan är fyra på morgonen.

3. ”Inte säga bebis”
Under en begränsad tid får ingen säga orden bebis, baby eller barn. Svårt va? När leken startar får alla gäster var sitt halsband med en napp som ska hängas runt halsen. Hör man någon säga något av de förbjudna orden får man ta personens halsband och hänga runt sin egen hals. Den som har samlat på sig flest halsband vid lekens slut, vinner!

4. Vad blir namnet?
Det har blivit dags att skapa ett namn till bebisen. Till den här leken behövs endast sax, papper och en härlig fantasi. Klipp ut pappersbokstäverna i mamman och pappans namn och låt alla gäster använda endast dessa bokstäver för att komma på roliga eller fina namn till bebisen. Föräldern/föräldrarna röstar sedan fram det vinnande namnet.

5. Sätt nappen på rätt plats
Sist men inte minst är det hög tid för den traditionella blindbock - nu med bebistema. Nu är alla gästers uppgift att försöka placera varsin napp i munnen på en bebisdocka. Här fungerar det lika bra att rita en bebis på ett stort papper, som att använda en riktig docka. Och glöm inte att det är förbjudet att tjuvkika 😉

Man tar ju varje chans man får när det gäller att träffas och fira något, och så även här. Så oavsett vad ni väljer att äta, göra eller leka så kan vi lova att det blir ett fantastiskt minne för alla inblandade, inte minst för de blivande föräldrarna ❤ Kram!

 

@studiodiy.com.jpg

 

 

Bildkälla
@studiodiy.com
@dontsaybaby.com