A walk in the park – ett roligt event för hela familjen!

A walk in the park är ett superroligt event för hela familjen som i år hålls i Danmark. Vi har träffat arrangören Katrine Elberling som i en intervju berättar om happenings, välgörande ändamål och hur man anmäler sig – missa inte det!

I Helgen går startskottet för ”A Walk in the park”. Söndag den 20/8 hålls eventet i Köpenhamn och söndag den 27/8 i Århus. Här kommer tusentals barnfamiljer att gå en promenadsträcka tillsammans, och längs vägen kommer det att finnas en massa roliga happenings för hela familjen! Jollyroom kommer vara på plats båda helgerna och anordna roliga tävlingar, dela ut grymma goodie bags och visa upp höstens schysstaste produktnyheter!

Tillsammans med en rad samarbetspartners och välgörenhetsorganisationen Børneulykkesfonden så är det JCP Nordic som står som arrangör för eventet. Så vem passar bättre att berätta mer om A Walk in the park än deras eldsjäl till projektledare Katrine Elberling?

Berätta lite om eventet ”A Walk in the park” – vad är det egentligen?

AWITP är ett fantastiskt familjeevent – en aktiv och superrolig dag med utmaningar för barn i åldern 0-8 år. Detta är eventets första år men vi är säkra på att det kommer bli en succé som vi på sikt även kommer etablera i Norge, och förhoppningsvis i Sverige!

Hur startade det?

Idén uppkom en dag på kontoret när vi satt och pratade om att vi har kontakt med massor av coola brands, men att vi aldrig har gjort något tillsammans allihopa som familjer därute får njuta av. Det finns ju många lopp och andra roliga events där man aktiverar sig för en bra sak, men det saknas aktiviteter för barnfamiljer. Events som inte innebär att barnen ska sitta still och leka med iPads, utan som bjuder in till många timmars aktivitet och underhållning för hela familjen utan att behöva kosta en förmögenhet! Vår idé blev positivt mottagit direkt när vi la fram vårt förslag för våra partners, och då visste vi att detta med säkerhet skulle bli en succé!

Överskottet från eventet går ju till Children´s accident Fund – berätta mer om det!

Vi försöker inte bli rika genom A Walk in the Park – utan vi vill bidra till ett bra ändamål! Children’s Accident Fund kändes som ett självklart val för oss, eftersom detta ju ska vara en dag för barnen. Därför väljer vi att donera överskottet ifrån eventet till dem.

Vad kommer det vara för happenings under eventet i år?

Det skulle vara enklare att svara på vad som inte kommer hända! Det kommer vara massor av fantastiska upplevelser och aktiviteter som våra samarbetspartners har arrangerat. Och vi har vald ut just dessa partners eftersom dem är en perfekt match för barnfamiljer.

Vi har märkt att det är särskild populärt att PAW Patrol ska komma och uppträda och dansa med barnen, men jag tror även att barnen kommer älska några av de enklare aktiviteterna. Som exempelvis de gigantiska såpbubblorna från familjebrandet Derma och Play-Doh Krea-tältet!

Om man skulle vilja delta i eventet – antingen i Köpenhamn eller i Århus – hur går man tillväga då?

Det går att köpa biljetter för eventet via Ticketmaster. Dem kostar 125 kronor + avgift (15 kr) och överskottet går som sagt till Children’s Accident Fund. Man kan även köpa biljetter vid entrén samma dag. Eventet hålls mellan kl 10:00-14:00 i Köpenhamn nu på söndag (den 20 augusti), och samma tid nästa söndag i Århus (den 27 augusti).

Om någon är nyfiken och vill läsa mer om aktiviteterna, finns det mer info på vår hemsida!