Bloggerskan Josefin Netz recenserar barnvagnsnyheten Petite Chérie Lively!

I samarbete med Jollyroom har jag fått möjlighet att recensera vagnen Lively, den senaste modellen på marknaden från Petite Chérie. Nedan följer min recension!

Vår son Alfred som snart blir 5 månader (vad hände med tiden liksom?) är en väldigt nyfiken liten kille som vill ha full koll på omvärlden. Liggdelen i vår nuvarande vagn blev därför ganska snabbt tråkig eftersom Alfred vill se vad som händer runt omkring honom. Jag har aldrig tidigare testat någon kombivagn och blev väldigt positivt överraskad!

trends_mall_i-bloggen_780X500.jpg

Petite Chérie Lively Kombivagn

– Kombivagn (vagnen görs lätt om till sittdel från liggdel, och tvärtom)

– Passar från nyfödd upp till 2-3 år (15 kg)

– 4 stycken rejäla och luftfyllda hjul (framhjul är svängbara)

– Vändbar sittdel

Mitt första intryck av vagnen är att den är väldigt estetiskt fin. Dess fina detaljer och smakfulla färgval gör att den inte känns så plastig, utan snarare lite lyxig tack vare det läderbeklädda handtaget och frontbygeln. Jag valde vagnen i färgen grå, men den finns också i färgen svart.

Liggdelen är rymlig och själva sittdynan blir som en mysig madrass. Man kan ju själv välja om man vill ha bältet på eller av i detta läge. Ett stort plus är också att liggdelen kan vinklas och få lite lutning, vilket kan vara bra vid till exempel förkylning då barnet behöver ligga lite högre med huvudet.

trends_mall_i-blogggen_780X500.jpg

Under själva sitsen finns ett handtag man drar i och vips – ni kan växla mellan sittvagn och liggdel! 

Denna vagn har stora luftfyllda hjul som gör det lätt att ta sig fram över rötter och sand. Fjädringen är väldigt bra och barnet följer med i alla rörelser utan att det blir för stötigt. Dock så kan handtaget ibland upplevas som lite löst när man kör i terräng. Det här är nog egentligen bara en vanesak, men var ändå någonting jag reagerade på. Någonting annat jag reagerade på var att vagnen inte blir så liten när man fäller ihop den, och att den därmed tar en del plats i bilen. Men har man så mycket smart finess i en och samma vagn som denna vagn har, så kanske man inte kan begära det!

DSC_01351.jpg

Designnörd som jag är så fullkomligt älskar jag när man kombinerar smarta och snygga lösningar som denna vagn. Till exempel att den lilla luftpumpen till hjulen är förvarad i en snygg och diskret påse i korgen under vagnen. Me like!

 

Just nu hittar ni denna vagn till specialpris hos Jollyroom!

 

Varma hälsningar,
Josefin Netz