Bloggerskan Elin Siljendal recenserar Petite Chérie Excellence Double!

I samarbete med Jollyroom har jag fått möjlighet att recensera vagnen Petite Chérie Excellence Double. Denna vagn är en sittvagn, tvillingvagn, syskonvagn och kombivagn i ett! Här nedan kan ni läsa min recension.

Petite Chérie Excellence Double Syskonvagn 2017
Förra veckan fick jag hem en riktigt rolig vagn! Jag tycker ju om syskonvagnar som bygger på längden istället för bredden, så när jag såg att Jollyroom hade fått in vagnen Petite Chérie Excellence Double  som nyhet på sin hemsida frågade jag om jag fick recensera den – och det fick jag!

Bra budgetvagn
Jag tycker att Petite Chérie Excellence Double ger väldigt mycket vagn för pengarna. Tyget på vagnens sufflett är snyggt och släpper in ett lagom och mjukt ljus. När man drar tillbaka suffletten så stannar den inte riktigt helt uppe men det är inte så att man stör sig för mycket på det, utan man konstaterar mer att det är så. Sedan gläds man över att den har en lång sufflett!

trends_mall_i-bloggen2_780X500.jpg

Petite Chérie Excellence Double

Hade det dock varit en vagn för det dubbla priset så hade jag sagt ifrån på vissa grejer, men för den här slanten är jag bli väldigt nöjd med den som tvillingvagn eller syskonvagn.

Möjlighet till tvillingvagn 
I grundutförandet ingår två sittdelar, två liggdelar (det är samma delar som byggs om) och babyskyddsadaptrar till två Maxi Cosi babyskydd (babyskydd ingår inte).

Det här innebär att man kan köpa den här vagnen och använda den som tvillingvagn, syskonvagn eller som singelvagn om man bara har ett barn som behöver åka vagn. En möjligheternas vagn helt enkelt!

trends_mall_i-bloggen4_780X500.jpg

Liggdelen byggs om till sittdel
Det är samma ram och tyg på sittdel och liggdel. Man knäpper ett band och drar ihop en dragkedja, så blir det en ergonomisk sittdel av samma tyg. Det här är smidigt om man bara behöver en sittdel och vill slippa en oanvänd liggdel eller ett liggdelstyg liggandes i garderoben.

Nackdelen med de här sittdelarna är att de brukar vara rätt korta, vilket även den här sittdelen är. Min 3,5 åring har lite för kort fotstöd, medan min son på 1,5 år (han är 85 cm) sitter jättebra. Men som extravagn för trötta ben funkar den absolut för båda barnen!

Sittdel med dyna och fempunktsbälte
Sittdelen är redan utrustad med en fastsittande dyna, vilket ger sittdynan en perfekt passform som inte glider, samtidigt som barnet sitter vadderat och mjukt.

trends_mall_i-bloggen5_780X500.jpg

Vagnen har en sele som knäpps som fem delar. Man monterar ihop midjebältet och axelremmen som ett pussel och klickar ihop i själva grenbandet. Här hade det varit smidigt om man kunde välja att knäppa bara några delar i grenbandet om man ville. Men samtidigt kanske det är en säkerhetsfråga. Hur som helst så är i alla fall selen ställbar och enkel att knäppa. Den är lagom både till min treåring och min ettåring.

Stora luftfyllda däck och dämpning
Vagnen har stora luftfyllda däck med dämpning runt om. Den rullar på bra även om den inte är som de där ”gå själv”-vagnarna som finns, så får den absolut godkänt och jag störs inte av att svänga den även med två barn i den.

Sittdel/liggdel är likadana
De två sitt/liggdelarna är likadana och passar på båda platserna, så det spelar alltså ingen roll vilken man har uppe och nere. Det här är smart om man t.ex. har ett barn som åker nere och ett barn som åker uppe. Somnar barnet som åker nere ungefär samtidigt som man lämnar det andra barnet på förskolan, kan man enkelt lyfta upp liggdelen/sittdelen nerifrån och fästa uppe. På så sätt får du ditt barn nära dig, utan att någon behöver väckas ur sin härliga sömn.

Ställbar höjd på sittdel/liggdel
Själva fästet till den sittdel/liggdel man har närmast sig går att vända, så att den kommer högre och närmare den som kör. Detta skapar utrymme mellan de två sittdelarna/liggdelarna och den som är lång slipper böja hela ryggen för att sköta om sitt barn.

trends_mall_i-bloggen6_780X500.jpg

Vikt på vagnen
Som singelvagn ligger vikten på 16 kg med min bagagevåg (ingen officiell siffra) och som syskonvagn väger den 20 kg. Letar du efter en lätt bilvagn att svinga in i bagageluckan, så kanske inte är den här vagnen är rätt alternativ.

Viktgräns
Sittdelarna/liggdelarna är godkända upp till 15 kg (för liggdel gäller som vanligt att man ska byta då barnet kan resa sig upp på knä)

Varukorgen är godkänd till 5 kg.

Ställbart knäledshandtag och lång sufflett med tittlucka
Barnvagnen har en riktigt lång sufflett som går att förlänga genom att öppna en dragkedja. Den har även tittlucka med meshnät. Handtaget är ställbart knäledshandtag som gör att den passar både korta och långa förare.

Varukorg 
Varukorgen är öppen, större än medel och godkänd till 5 kg. På ena sidan av korgen finns en ficka där det ligger en luftpump.

Pris
Just nu hittar ni den här vagnen för 4995 kr på jollyrooms hemsida (ordinarie pris är 9999kr)

Sammanfattning
Jag gillar den här vagnen för vad den är. Det är mycket vagn för 4995 kr, speciellt om man letar tvillingvagn!

Visst, en del knappar känns kanske lite plastiga och konstlädret på bygeln och handtaget hade kunnat vara mer designat. Men många delar är väldigt genomarbetade, exempelvis sittdelens dynor.

Har man bara tänkt använda vagnen som singelvagn kanske den blir onödig att köpa eftersom det är så många syskondelar med i paketet, men samtidigt är det smidigt att kunna lämna ett barn på förskolan och sedan rulla iväg med vagnen som singelvagn. 

I det stora hela så har det har varit kul att recensera den här vagnen, då den har flera detaljer där utvecklaren faktiskt har tänkt till och sånt gillar jag!

 

Tack Jollyroom för att jag fick möjligheten att recensera den här vagnen!

 

Varma hälsningar,

Elin Siljendal