Bloggerskan Emma Lindsjö recenserar Petite Chérie Heritage!

I samarbete med Jollyroom har jag fått äran att recensera vagnen Petite Chérie Heritage 2017.

Ni som följt mig ett tag vet att jag älskar att testa vagnar och har prövat på ett dussin på marknaden. För tillfället har vi en syskonvagn med ergonomiska sittdelar och därför blev denna vagn extra intressant för mig, då den har en vanlig sittdel.

Petite Chérie Heritage är en duovagn som säljs med både ligg, samt sittdel. Den är riktigt snygg med sina läderdetaljer och man kan välja mellan färgerna sand eller grå. Tyget känns som ett riktigt kvalitetstyg och jag valde färgen sand. Man kan tro att smuts syns väldigt tydligt på det, men jag skulle säga att fläckar syns mindre. Testade även att torka bort smuts på detta tyg vilket var otroligt lätt att få bort. Utöver att vagnen levereras komplett med sitt -och liggdel, medföljer även regnskydd och adapter till babyskyddet som fungerar till Maxi-Cosi/Cybex/BeSafe, Detta tyckte jag var suveränt. Att ha ett travelsystem till vagnen är det jag älskar allra mest.

trends_mall_i-bloggen_barnvagn_petitecherieheritage3780X500.jpg

Vagnen har luftfyllda hjul både fram och bak. Sittdelen har tre justerbara lägen samt justerbart fotstöd. Även justerbart fempunktssele och knäledshantag.

Rekommenderad ålder är 0-4 år och maxvikten får vara 15 kg.

trends_mall_i-bloggen_barnvagn_Petitecherieheritage2780X500.jpg

Min utvärdering:
Efter att ha kört vagnen på diverse underlag i två veckor, samt haft med den på en kortare resa så skulle jag säga att det är en stabil vagn, med många grymma funktioner och som har allt man söker.

Det jag saknar med många moderna vagnar idag är ”gunget”. Denna vagn chockerade mig med dess dämpning som är otroligt mjuk att köra och fungerar på alla underlag. När jag körde den i skogen låste jag framhjulen och därav tog mig fram ännu lättare.

Millie trivs som en stjärna i vagnen. I denna vanliga sittdel sitter barnet mer ordentligt när man sätter upp fotstödet och hon kan sitta där hur länge som helst utan att klaga. När hon ska sova har jag fällt ner ryggstödet så att det blir ett helt plant liggläge och därav lättare att lägga sig bekvämt. Sittdelen går att vända åt båda hållen.

Varukorgen är stor och rymlig och vagnen blir liten när man fäller ihop den. Nu har jag bara testat detta med sittdelen, men allt fälls ihop tillsammans och det är inga delar man behöver klicka loss, vilket gör det hela otroligt smidigt.

Travelsystemet på vagnen är ibland det bästa jag vet! Att slippa behöva väcka barnet varje gång man går in och ut ur bilen.

trends_mall_i-bloggen_barnvagn_oetitecherieheritage780X500.jpg

Jag ger vagnen 5 utav 5 stjärnor. 

Om jag skulle ändra något så är det sufletten. Den är inte förlängningsbar men det löser man smidigt med en barnvagnsgardin. Den vi använder ifrån samma varumärke är otroligt smidigt att montera och är samtidigt öppen på sidorna så att det blir en ventilation.

trends_mall_i-bloggen_barnvagn_petitecherieheritage4780X500.jpg

 


Varma hälsningar,
Emma Lindsjö