6 lektips inför höstlovet!

Idag sätter höstlovet igång och den ständiga frågan kommer återigen - Vad ska ni hitta på? Någonting vill ni ju så klart hitta på, men tyvärr kan många priser stiga under just skollov. Därför tänkte vi tipsa om roliga höstaktiviteter ni kan göra på hemmaplan som inte kostar för mycket, och som i vissa fall är helt gratis.

 

 1. Hitta en ny lekplats
  Det finns massor av lekplatser, stora som små. Istället för att gå till lekplatsen precis utanför, så försök leta upp en lekplats ni aldrig har besökt tidigare. Ibland behövs det inte mer än en ny plats för att bli leksugen!
   
 2. Gå på skattjakt
  Det här är spännande. Ha skattjakt i skogen, i trädgården eller på lekplatsen. Skatten kan vara var som helst, och vad som helst! Göm skatten och placera ut ledtrådar. Det här kan så klart anpassas efter barnets ålder, antingen går ni tillsammans eller så får de själva gå runt och leta sig fram till nästa ledtråd 🙊
   
 3. Ge er ut på lövjakt
  Det vackraste (och roligaste) under hösten är ju alla löv. Ut i skogen och plocka ut de finaste, knepigaste eller roligaste löven ni kan hitta, ta med dem hem och börja pyssla. Skapa en lövkrona, en lövbukett eller klistra på löv på en glasburk och få en mysig ljuslykta.
   
 4. Åk skridskor
  Ja visst kan ni åka skridskor på hösten. Sök upp en ishall i närheten, ta med lite matsäck och öva på piruetter!
   
 5. Lär er någonting nytt
  Någonting positiv med den digitala världen vi lever i är att vi enkelt och snabbt kommer åt tips och inspiration. Youtube och google kryllar av skojigheter som ni kan göra på hemmaplan! Lär er en ny lek eller varför inte lite mysigt höstpyssel.
   
 6. Höstmarknader
  Här kan ni strosa runt länge bland massor av mysiga och roliga grejer att titta på. En fikapaus med våfflor och varm choklad står så klart med på schemat 😉 ☕

 

 

Lite kyligare väder ska ju inte hindra uteleken, tvärtom! Hur mysigt är det inte att ge sig ut på små utflykter i varma och gosiga kläder, en härlig matsäck och varm choklad? Det gäller bara att se till så varken knopp eller topp fryser. Bunkra upp med ordentliga skor och varma och tåliga kläder, så ska ni se att uteleken kommer vara uppskattad under höstlovet!

Utelek - kollage.jpg1. Sparkcykel, Stiga  2. Overall Black, Reima  /Vinterset Blue, Reima 3. Boot Ocean/Navy, Crocs
4. Inlines, Stiga 5.  Springcykel, Stiga

 

När det kommer till saker att göra under höstlovet så finns dem överallt, det gäller bara att titta! De flesta kommuner anordnar ofta särskilda aktiviteter under olika lov, så håll utkik på din kommuns hemsida för att se om någonting spännande är på g i närheten!

 

 

 

 

Källa

https://www.expressen.se/allt-om-resor/stora-hostlovsguiden---bade-billigt-och-buskul/

https://loppi.se/6-gratis-aktiviteter-gora-med-barn-pa-hostlovet/