Så fixar du myskänslan i barnrummet!

Höst och kalla vindar utomhus, betyder mer mys och lek inomhus! Idag hoppas vi kunna inspirera er i hur ni kan mysa till det lite extra därhemma. Vi kommer att tipsa om hur ni enkelt kan återanvända saker ni redan har, samt tipsa om nya produkter som hjälper till att skapa rätta känslan!

Under årets lite mörkare dagar kan ni verkligen passa på att piffa till barnrummet med både stora och små detaljer. Lite trolleri med belysning, inredning och textilier kan göra susen! Vi tycker till exempel att många saker i hemmet har fler än bara en uppgift. Med lite fantasi kan både inredning och möbler växa med barnen och användas till annat. Har era barn tröttnat eller blivit för stora för någonting, innebär inte det att ni behöver göra er av med det. Vi ger er fyra exempel.
 

  1. Har ni en spjälsäng där hemma som era små har vuxit ur? Ta bort ena långsidan, bunkra upp med gosiga filtar, mysiga kuddar och härliga mjukisdjur och spjälsängen har plötsligt förvandlats till en myssoffa. Här är ingen varken för gammal eller för ung för att sitta och mysa i 😊
     
  2. Något typ av bord hittar vi oftast i de flesta barnrum. Tråkigt nog står många av dessa helt oanvända. Släng över en filt, häng upp en ljusslinga och ta in favoritleksakerna och vips – ni har en koja! Här inne kan vara som ett litet hemligt ställe dit man går när man vill ta det lite lugnt och kanske vara för sig själv. Eller så blir det en lekkoja där endast bus är tillåtet 🙊
     
  3. En garderob som står och ekar (eller står full med massa onödiga prylar 😉) kan ni rensa ur, för den där garderoben är ju egentligen ett slott! Använd rester från gamla tapetrullar, målarfärg och rita dit fina detaljer, samt några fönster så att man kan kika ut. Hit in är alla små och stora prinsar och prinsessor välkomna! 👑
     
  4. Ta in hösten! Någonting som är otroligt vackert med hösten är alla färgglada löv. När löven har ramlat ner från träden kan ni samla ihop några av dessa och pyssla till det hemma. Börja med att lägga era löv i en bok i några dagar, så att de torkar. Sedan är det bara att måla på, eventuellt klippa till eller ha löven precis som de är. När ni är nöjda kan ni antingen trä genom ett snöre och hänga upp någonstans i rummet, eller rama in till en alldeles egen tavla 😊

1.1_6-leaves_draw_overview.jpg

 


SkipHop, Nattou och Vinter & Bloom har massor av härliga filtar, gosedjur och mysig belysning. Här hittar ni en mix av smått och gott som piffar upp den nya soffan, kojan och slottet 😉 

 

amvinakollage.jpg

1. Nattlampa, elefant 2. Babygym 3. Mätsticka 4. Mjukisdjur, enhörning
5. Mjukisdjur, lapidou 6. Nattlampa, lamm 7. Gungdjur
 

 

Nyckeln till en riktig myskänsla är att försöka leva sig in i fantasins värld där allt inte behöver vara så ordentligt, genomtänkt eller ens matcha. Busigt, lekfullt och mysigt ❤

 

 

Bildkälla
www.handmadecharlotte.com