Bloggerskan Viktoria Holmgren recenserar Petite Chérie solide!

I samarbete med Jollyroom har jag fått äran att testa kombivagnen  Petite Chérie solide och tänkte ge er en liten recension på den.

Vagnen kostar 2995:-. En snygg vagn för en liten peng. Jag har fotat vagnen med två små modeller för att kunna jämföra, Albert är min systerson på 1,5 år och donnan är min dotter Julie som är 2,5 år.
 

 

Vagnen har ett rejält chassi med fotbroms både fram och bak. Det är perfekt då man även kan dra handtaget till andra sidan och därmed enkelt ändra färdrikning utan att montera om sitsen. Detta görs snabbt och smidigt genom att skjuta upp låsmekanismen på båda sidor och bara lyfta över handtaget till andra sidan tills det klickar. Vagnen har fyra fasta lufthjul.


Sittdelen är rymlig och har en snygg design. Min dotter på 2,5 år satt väldigt bra i den, lille Albert likaså. Älskar att selens nedre fästen sitter en bit in på ryggstödet och inte nere i hörnet, barnet sitter ordentligt och mindre risk för rymning eller att barnet ramlar ur.

Sufletten har en ficka där bak samt ventilation och en tittlucka upptill. I övrigt tycker jag sufletten känns ganska sladdrig och faller mig inte i smaken.

I ryggstödet sitter en kant som hålls på plats med tryckknappar. Den är väldigt bra för att hålla hårdliften på plats men sedan kan man vika bak den, annars blir det bara en störande kant i bakhuvudet på barnet.

Jollyroom har inte bara barnvagnar och åkpåsar utan massor av roliga tillbehör. Bland annat denna handvärmare från Petite Chérie. Man fäster den snabbt med tryckknappar och sen håller den händerna varma under promenaden.

Vagnen är en bra budgetvagn även om sufletten drar ner intrycket. Den är lätt att manövrera och ger en lite lyxigare känsla med skinndetaljerna. Den är dock lite omständlig att vika ihop, först ska man trycka på en pedal med höger fot, sedan ska man lyfta handtagsspärrarna med båda händer och sedan kicka till en annan spärr med vänster fot. Jag lyckades inte lista ut detta själv utan var tvungen att lusläsa manualen och detta drar ner upplevelsen. En bra hemmavagn med andra ord men kanske inte som resevagn som man ofta vill packa ut och in ut bilen. Dock är priset väldigt bra så man kanske får kompromissa lite om man inte vill betala mer för en sprillans vagn!

 

 

Varma hälsningar,
Viktoria