Baby Shower – lekar och presenttips

Det är många blivande föräldrar där ute som går i ”evighetens väntan”. Snart ska ni få uppleva småbarnslivet och att en sådan välkommen förändring är på väg måste ju firas med en Baby shower! I dagens inlägg tipsar vi om lekar och presenter inför alla firanden.

Fenomenet Baby shower kommer ursprungligen från USA, där tanken var att mammor skulle samlas och ”utbilda” den blivande mamman. Idag är det mer ett tillfälle för nära och kära att bara umgås och passa på att ha lite lugn och ro - innan det nya livet med blöjbyten och sömnlösa nätter drar i gång 😉 En Baby shower behöver varken vara svår eller dyr att fixa. Någonting vi tycker är höjdpunkten på en Baby shower är lekarna. De är gratis, lockar till skratt och viktigast av allt – det lockar fram barnet inom er! Väldigt passande när en liten knodd är på väg. Idag fokuserar vi därför på lekarna, men vill även dela med oss av några små presenttips

1.Vem är vem?
Alla gäster tar med sig en bebisbild på sig själva. Dessa bilder numreras och sätts upp runt om i rummet innan kalaset drar igång. Gästerna får sedan var sitt papper där de ska försöka para ihop rätt nummer, med rätt person. Flest rätt vinner. Mot slutet av Baby Showern avslöjar alla själva i turordning vem som är vem. Extra mysigt blir det om gästerna även vill berätta något om sin bild.

2. Här kommer ett litet meddelande i blöjan
Att gå upp mitt i natten är väl kanske inte det roligaste som finns, men bebisen bestämmer. Behöver det bytas blöja, så behövs det – oavsett vad klockan är. För att göra kommande blöjbyten (lite) roligare för de nyblivna föräldrarna, kan alla gäster skriva ner roliga meddelanden på baksidan av några blöjor. Det blir garanterat ett par leenden på de trötta föräldrarnas läppar, trots att klockan är fyra på morgonen.

3. ”Inte säga bebis”
Under en begränsad tid får ingen säga orden bebis, baby eller barn. Svårt va? När leken startar får alla gäster var sitt halsband med en napp som ska hängas runt halsen. Hör man någon säga något av de förbjudna orden får man ta personens halsband och hänga runt sin egen hals. Den som har samlat på sig flest halsband vid lekens slut, vinner!

4. Vad blir namnet?
Det har blivit dags att skapa ett namn till bebisen. Till den här leken behövs endast sax, papper och en härlig fantasi. Klipp ut pappersbokstäverna i mamman och pappans namn och låt alla gäster använda endast dessa bokstäver för att komma på roliga eller fina namn till bebisen. Föräldern/föräldrarna röstar sedan fram det vinnande namnet.

5. Sätt nappen på rätt plats
Sist men inte minst är det hög tid för den traditionella blindbock - nu med bebistema. Nu är alla gästers uppgift att försöka placera varsin napp i munnen på en bebisdocka. Här fungerar det lika bra att rita en bebis på ett stort papper, som att använda en riktig docka. Och glöm inte att det är förbjudet att tjuvkika!

Vi lovade ju även att dela med oss av några presenttips. Nedan följer några tips på presenter vi tycker om extra mycket. De är fina, säkra och kommer garanterat till användning för småbarnsföräldrar.

Baby Shower.jpg
1. Aden by Aden + Anais Muslinfilt 2. Teddykompaniet Diinglisar Snuttefilt 3. Teddykompaniet Diinglisar Vagnleksak 4. HappyHands Hjärtram 5.Candide Kudde Baby 6. Nattlampor
7. Roommate Kudde Lazy Long Dog

Produkterna i kollaget är en härlig blandning av mysiga nattlampor, trygga snuttefiltar och rolig gipsavgjutning där ni kan föreviga minnen genom hand- eller fotavtryck. Även ergonomiska babykudden som hjälper till att förhindra skallassymmetri och långkudden som kan användas som en sänggräns är två uppskattade toppenpresenter!

Man tar ju varje chans man får när det gäller att träffas och fira något, och så även här. Oavsett vad ni väljer att äta, göra eller leka så kan vi lova att det blir ett fantastiskt minne för alla inblandade, inte minst för de blivande föräldrarna ❤

 

 

 


@studiodiy.com
@dontsaybaby.com