Vi tipsar om barnvänliga skidorter

Att åka skidor med hela familjer kräver backar som passar stora som små – i dagens inlägg tipsar vi om några skidorter!

På vår hemsida hittar ni allt för skidresan

Sälen
Visste ni att Sälen har norra Europas största knappliftsområde där de allra minsta kan börja sin alpina karriär? Ett av barnens favoritområden brukar vara Trollskogen där flera spännande utmaningar väntar. När magen kurrar och fingrarna fryser finns det självklart massor av mysiga restauranger och värmestugor att besöka!

Åre
Här finns massor av barnanpassade skidområden! Ni hittar rullband, knappliftar, skogbanor och spännande äventyrsbanor. Efter en dag i backen bjuds det in till barnens afterski med sång och dans med maskoten Valle och hans vänner. Psst, alla barn till och med 7 år med hjälm åker gratis!

Branäs
Alla barn som har liftkort har fri tillgång till Branäs alla aktiviteter gratis för alla barn som har liftkort, är barnen under 8 år bjuder de dessutom på liftkortet. Alla barn bjuds dessutom på varm ekologisk saft ute i backen. Som om skid- och pulkåkning inte vore nog kan barnen (under påsklovet) roa sig med skattjakt, ansiktsmålning, äggrullningstävling, påskpyssel och mycket mer!

Ramundberget
Ramundberget hör till Funäsfjällen som består av flera anläggningar, vilket betyder att det finns någonting för alla i familjen! I räven Mickelinas värld kan barn och vuxna uppleva skojigheter en hel dag. Det är ett perfekt sätt att leka och lära sig att åka skidor samtidigt.

Hassela
Oavsett om du är proffs eller nybörjare erbjuder Hassela backar som passar alla i familjen. Här kan ni även åka längdskidor eller koppla av på spa! Dessutom finns det ett aktivitetsland med promenadspår med sagostigar, skridskobana och miniskoterbana.

Är inte alla i familjen intresserade av att åka skidor kan man ju självklart glida ned för backarna på en pulka eller snowracer!

 

Sist, men inte minst är varma kläder och skor precis lika viktigt som själva vinterprodukterna för en lyckad dag i backen. Utgå gärna från trelagersprincipen när ni klär era barn, läs mer om det här!

barnsäkerhet_-780X500.jpg

STIGA SnowskateVinterkläder, Vintersport   

bloggen_trendsmall_780X500.jpg

SnowracersVinterkläderVintersport 

pulka-skidor-vinter-_780X500.jpg

STIGA Snow Flyer GrönSTIGA Snow Flyer RosaSTIGA Snow Flyer RödSTIGA Snow Flyer Blå

skidor-kl'der-_780X500.jpgVinterkläder