Spökhistorier!

Tror du på spöken? För ett tag sedan frågade vi våra följare på Instagram och Facebook ifall dem eller deras barn någon gång upplevt något kusligt. Vi fick massor av rysliga berättelser. I dagens inlägg har vi tagit ut 10 av dessa historier. Vågar du läsa?

 

När min mamma var liten, ca 4 år, så satt hon i vardagsrummet och pratade. Mormor ropar ifrån köket och frågar vem hon pratar med. "Den långe farbrorn med hatten, han vill ha en kopp kaffe" säger mamma. Jaha vad trevligt, det kan han ju få säger mormor och tänker inte mer på det. Senare/eller några dagar senare så kollar de i ett fotoalbum. "DÄR! Där är ju långe farbrorn med hatten" mamma hade då pekat på bilden med min morfars pappa som gick bort många år innan mamma föddes och hon hade aldrig sett en bild på honom innan.

- @steffie_92

 

Skulle natta min systerdotter när hon var kanske 4 år. Innan vi kröp ner i sängen för att läsa en saga så ställde hon en stol bredvid sängen och sa ”ifall dom andra vill lyssna”. Det fanns ”inga andra” vad jag visste eller kunde se… 

- @linapeterso

 

Min äldsta son som är 3 år har en lampa som är kopplad till en timer, som man själv trycker av med hjälp av en mindre dosa. Den har börjat släcka sig själv och sen tänds den igen. Häromnatten började han prata om en flicka som hette Evelina, och han berättade en saga som handlade om henne och att han även hade lekt med henne. Evelina hette min storasyster och hon gick bort år 2001. 

- @alexandraolssoon

 

Var barnvakt till min då treåriga brorson. Plötsligt började han viska istället för att prata, så frågade jag varför han viskade. Fick det trevliga svaret ’’sschhh han står bakom dörren’’.

- @jennenbennen

 

Min äldsta son var lite sen med att prata. Men från ingenstans började han, när vi var uppe i sovrummet, peka och ropa på ’’Lily.’’ Ingen film, ingen på förskolan och ingen vi visste heter så – ett namn taget ur luften. Det höll på ett tag, vi gick igenom alla gosedjur och frågade om hon var någon av dem. Men inte. Och Lily var bara uppe i sovrummet. En dag var vi hos mina föräldrar och då stannade han vid en tavla och pekade och sa ’’åh, Lily!’’ (det var en flicka på bilden). Det som var lite creepy är att vi hittat en gammal klänning på vår vind och när vi rev tapeten i rummet intill stod det målat stort med barnhandstil ’’Elisaeth’’ på väggen (felstavat). Googlar du namnet Lily, vad kommer då? Jo, ett gammalt smeknamn på…Elisabeth…

Bild på när vi rivit upp tapeten är här nedan.

- @linnkokko

 

Förstabild 1.jpg

 

Mitt kusinbarn skulle måla en teckning av hela familjen. Han målade hela familjen och en till farbror, som tydligen också bodde i deras hus.

- @jennyfagerstrandh

 

Min äldsta hade en ’’låtsaskompis’’ som hette Lisa. Hon hade blivit ’’körd-örd’’ (överkörd) av en bil och hade först bott hos farfar, sedan i himlen och sedan hos oss. Hon sov inne på hennes rum i en saccosäck och de pratade ofta med varandra. Till saken hör att hennes faster också hade en låtsaskompis när hon var liten och bodde hemma hos farfar som hette Lena, som hade blivit ’’upplattad’’ (påkörd) av en bil.

- @andreabovang

 

När min dotter var liten kom hon alltid in till min och sambons säng och la sig vid samma tid varje natt, 03:30, och när jag sa att vi inte får plats och undrade varför hon gör så, svarade hon ’’när dom andra kommer måste jag alltid flytta mig!’’ Efter det fick hon alltid sova hos oss.

- @sabinans

 

När min äldsta dotter var liten, ca 1,5–2 år, så pratade hon ganska ofta om en gubbe i vår lägenhet. Jag tänkte inte så mycket på det, eftersom barn har livlig fantasi. Tills vi skulle kolla på film tillsammans och hon blev helt hysterisk för att hon inte ville att gubben skulle sitta med oss i soffan. Det blev ingen film den kvällen för hon ville inte lugna ner sig.

- @ellenkenntofthof

 

Min son (3,5 år) ropar en dag "Hallå farfar" och är på väg till nedervåningen. När jag frågade vem han ropade till tittade han förundrat på mig och sa med bestämd röst "till farfar som är här". En timme senare fick jag reda på att min svärfar hade dött. 

- Cecilia

 

Tycker din minsting att det är spännande med spöken? Vi har allt ifrån rysliga spökböcker, spökspel och spökliga byggsatser från bland annat LEGO. Spana in vårt kusliga utbud här.

 

________________________________________________

@linnkokko