Vårens viktigaste skomodeller

Små barnfötter behöver ta många steg på en dag och inte minst när det börjar närma sig vår och barnen tar med sig leken utomhus. I dagens inlägg kan du läsa vår lilla skoguide med tips på vilka typer av skor som borde ingå i vårens skogarderob.

Nu är våren verkligen runt hörnet och det betyder fler promenader och utomhuslek. Barn behöver ta många steg och oavsett väder brukar det inte hindra dem från att ta sig ut. Snarare kan det bli ännu roligare när vatten- och lerpölarna kommer fram.

Men vilka skomodeller behövs inför denna säsong? Med ett skoutbud för all typ av väderlek har vi listat de tre viktigaste skotyperna inför våren med skor från det populära varumärket Viking Footwear. Klicka här för att komma till hela deras sortiment.

Viking Footwear är ett norskt företag som är välkända för dess vattentäta skor och trotsar väder och terräng med fotriktig teknologi. Genom att möta, och till och med överträffa, marknadens förväntningar skapar Viking Footwear en stark och positiv relation med sina kunder. De har under många år haft ett nära samarbete med bland annat GORE-TEX och har på den vägen alltid strävat efter att komma på nya och innovativa lösningar för barnskor. Alltifrån sulteknologi med fokus på bra markgrepp på svåra underlag, vattentäthet och bekvämlighet. Exempel på några av deras skor hittar du på bilderna nedan.

 

Sneakers

Äntligen kan man ställa in kängorna och istället dra på sig ett par sköna sneakers. Det här är en skomodell som verkligen är förknippad med vår. Men trots att skorna ska vara snygga och omtyckta av barnen ska de dessutom vara praktiska, bekväma och fungera för uteleken för allra bästa hållbarhet.

Har du ett busfrö som älskar vattenlek eller att gå på äventyr i skogen? Då kan ett par sneakers med GORE-TEX vara bra. Även fast det inte regnar kan det finnas fuktiga ytor, inte minst i skogen eller vid havet. Det smarta med GORE-TEX-tekniken är att det gör att fukt transporteras ut ur skon medan vätan hålls utanför. Viking footwear erbjuder en mängd olika sneakers i både sportig, stilren och cool design med GORE-TEX. Många av deras sneakers har dessutom en EVA-mellansula som både ger bra stötdämpning och en bekväm passform.

Sneakers är skotypen som funkar för alla tillfällen, oavsett om det är lek och bus på lekplatsen eller om ni ska på kalas. På bilderna ser du två snygga nyheter från Viking. 

Förstabild.png

1. Viking Rindal GTX Sneaker, Denim/Navy Viking 2. Alvdal R GTX Sneaker, Dark Pink/Violet

 

Gummistövlar

Regn och rusk tillhör även våren och sommaren och inte minst för oss som bor i Norden. Men vattenlek kan ibland vara det allra roligaste när det kommer till utelek, oavsett om ditt barn helst hoppar i vattenpölar eller gräver vattensystem i sandlådan. Men det krävs att man klär sig rätt för att hålla sig varm och torr. Därför spelar gummistövlar en stor roll i skogarderoben denna säsong.

Gummistövlar är helt enkelt ett måste för barn som älskar att leka utomhus och Viking har både höga, låga, fodrade och ofodrade stövlar som alla är i 100% naturgummi och PVC-fritt.

Vikings gummistövlar har dessutom flera gånger blivit utsedda till bäst-i-test. En storsäljande bäst-i-test-vinnare är modellen Jolly som finns i flera härliga färger. På bilden ser du Jolly i en härlig rosa och mörkblå färg.

Förstabild 3.png

1. Viking Jolly Gummistövel, Fuchsia 2. Viking Jolly Gummistövel, Marinblå


Förstabild 2.png

Viking Classic Indie Rabbits Gummistövel, Lavender/Multi

Sandaler

När sommaren äntligen är här så är ett par luftiga sandaler den härligaste skotypen. När graderna stiger och fötterna blir för varma i ett par sneakers är sandalen ett perfekt alternativ. En skomodell som är toppen för varma dagar på stranden, likaväl som lek och bus i trädgården.

Viking har flera härliga varianter av sandaler som alla är anpassade efter sommarens utelek. Sportig design, god ventilation och tåligt material är något som genomsyrar alla modeller. Vissa av sandalerna tål dessutom saltvatten, något som gör de perfekta för sommarens äventyr vid havet. Viking Thrill II som sandalen på bilden heter har bland annat en innersula som är tillverkad i mocka och är vattenabsorberande så att foten inte glider omkring i sandalen. 

Förstabild 4.png

1. Viking Thrill II Sandal, Dark Blue/Blue 2. Viking Thrill II Sandal, Light Blue/Ice Blue

 

Tycker du fortfarande det är lite klurigt och förvirrande med GORE-TEX? Klicka här för att fördjupa dig mer kring vad GORE-TEX innebär och vilka tester som genomförs innan en produkt får märkas med det.