Britax Premium Line

Det populära varumärket Britax Römer har varit en del av Jollyfamiljen ett bra tag. Men, äntligen kan vi meddela att Britax Premium Line numera finns hos oss. Med 50 års erfarenhet inom barnsäkerhet med fokus på högsta kvalité och säkerhetsstandard, som till och med är över lagstandard, är Britax en trygghet i varje familj.

 

I början på 1930-talet startade Britax Römer sin tillverkning av säkerhetsutrustning och tillbehör för bilar, och 1966 lanserades deras allra första bilbarnstol. Sedan dess har varumärket sett till att både föräldrar och barn är säkra på vägarna. Idag utvecklar och tillverkar Britax Römer bilbarnstolar men även barnvagnar och tillbehör av högsta kvalitet. Klicka här för att komma till hela Britax Römers sortiment.

 

Made in Europe

Britax är grundat i Tyskland av föräldrar som vet hur föräldrar tänker. Än idag är de kvar i Tyskland - där allt går från idé till färdig produkt. Här spelar alla parter roll, både materialval, design, krocktester och produktion. Men säkerhet och design går hand i hand, därför är de material som används av högsta kvalitet och innehåller så få skadliga ämnen som möjligt. För att kunna garantera detta har Britax flyttat hela produktionen av överdrag till Europa. Idag tillverkas alltså 90% av Britax bilstolar i Tyskland eller England. Resultatet är produkter som inte bara garanterar en hög säkerhet, utan också erbjuder bra ergonomi och god design.

 

Förstabild-MAXI1.jpg

Britax MAX-WAY Plus Bilbarnstol, Moonlight Blue

Testat utifrån de högsta säkerhetskriterierna

Under utvecklingsprocessen av Britax bilbarnstolar så genomgår de flera tester – om och om igen. Kontinuerliga krocktester genomförs på deras fyra testanläggningar i Europa. Men dessutom testas stolarna virtuellt. Genom att rekonstruera detaljerade krocktester virtuellt får man en grundlig kunskap om de effekter en olycka orsakar. Dessutom utförs kontinuerliga tester på selar och andra säkerhetskomponenter. Detta för att kunna hålla högsta möjliga säkerhetsstandard.

Varje barnvagnsmodell testas dessutom noggrant - utifrån olika klimat-, temperatur-, väder- och vägförhållanden. De utför även så kallade ”bittester” på handtagsbågen och kontrollerar att vagnen rullar tyst.

Britax restriktioner kring kemikalier är dessutom strikta och de låter oberoende laboratorier utföra tester rörande mer än 500 olika kemiska ämnen enligt deras allmänna testprotokoll. Testerna uppfyller alla lagliga krav, som till exempel REACH.

 

Britax Premium Line

Britax Premium Line är ett noga utvalt utbud från Britax som erbjuder det lilla extra vad gäller funktion, komfort och design som endast finns i utvalda butiker. Och vi är nu superglada att detta sortiment finns hos oss på Jollyroom.

 

SMILE III är baserad på testvinnaren SMILE 2 som nu har blivit ännu bättre. En smal duovagn med överlägsen fjädring och lufthjul av premium-kvalité – vilket gör åkturen behaglig på alla typer av underlag. Det som är så smidigt med SMILE III är dessutom att det finns flera olika Travel System-alternativ, vilket gör att du enkelt kan byta mellan liggdel, babyskydd och sittdel.

Förstabild-SMILE2.jpg

Britax Smile III Duovagn, Frost Grey Brown

BABY-SAFE 2 i-SIZE är ett babyskydd från Britax Premium Line som fungerar superbra till just SMILE III. Ett babyskydd med maximal trygghet som går att använda direkt från födseln. Tack vare den avtagbara insatsen (som ger utökat skydd vid eventuell krock) för nyfödda och patenterad lutningsteknologi kan barnet vila i en ergonomisk position, samtidigt som det finns plats för barnet att växa upp till 83 cm.

 

Förstabild-BABYSAFE.jpg

Britax BABY-SAFE² i-SIZE Babyskydd Inkl Bas, Storm Grey

 

Utöver SMILE III och BABY-SAFE 2 i-SIZE så finns det självklart fler produkter från Britax Premium Line – för olika ålderskategorier. Bland annat hittar du B-AGILE R som är en flexibel sittvagn för dig som är på språng, bilbarnstolen SWINGFIX M i-SIZE som kan roteras 90 grader mot bildörren och MAX-WAY PLUS  som är försedd med ett avancerat sidokrocksskydd (SICT) som aktiveras på den sida som är närmast bildörren. Det finns dessutom flera smarta paket – över 40 olika varianter – för att du som förälder ska kunna skräddasy produkter efter just dina behov och känna dig så trygg som möjligt. Klicka här för att komma till alla våra Britax Premium Lines paket.

 

Britax Römers främsta mål är att värna om ditt barns säkerhet. Därför tog de bland annat aktiv del i utvecklingen av den första säkerhetsstandarden gällande bilbarnstolar, ECE R44, och tog även fram den första ISOFIX-bilbarnstolen med målet att göra installeringen enkel och intuitiv. De testar produkter utifrån de högsta säkerhetskriterierna och från att du köper deras produkter köper du samtidigt deras forskning och starka engagemang i ditt barns säkerhet. Britax Römers produkter gör det helt enkelt möjligt för dig att tryggt njuta av era resor tillsammans – oavsett om det är på vägarna eller i promenadstråket.

 

________________________________________________

www.britax-romer.se