5 glassrecept – utan glassmaskin

Vad är inte godare än att äta en god glass i solen? Jo, om du i stället för att åka till affären eller springa efter glassbilen gör din alldeles egen glass. Här nedan tipsar vi om 5 svalkande glassrecept som går att svänga ihop på några få minuter – utan glassmaskin.

 

Mangoglass

Ingredienser:

  • Fryst eller färsk mango

  • Banan

  • Kokosvatten

Så här gör du:

Mixa alla ingredienser efter önskad smak och textur, fyll i valfria formar och frys in i cirka 6 timmar eller över natten.

Glassrecept-Mango-1.jpg

 

Smoothie glass

Ingredienser:

  • Frysta eller färska hallon och blåbär (eller valfritt bär och frukt)

  • Vaniljyoghurt

  • Honung eller banan för sötma (tänk på att inte använda honung om du har barn som är under 1 år)

Så här gör du:

Mixa alla ingredienser efter önskad smak och textur, fyll i valfria formar och frys in i cirka 6 timmar eller över natten.

 

Tips! Har du inga glassformar kan du frysa in glassen som iskuber i vanliga isformar. Och har du inga pinnar att stoppa i glassen är det smart att använda sig av sugrör. Det blir mindre glasspinnar, men desto fler kan man äta.

Glassrecept-Smoothie-1.jpg

 

Bananpinne

Ingredienser:

  • Banan

  • Grillpinnar, glasspinnar eller hårdare sugrör

  • Choklad

  • Strössel

Så här gör du:
Skala och dela banan på mitten. Stick i en glasspinne och frys in i minst 2 timmar. Doppa den frysta bananpinnen i smält choklad och strössel. Ät direkt eller frys in igen till senare.

 

Psst…självklart kan du ha andra toppings till din bananpinne, exempelvis kan du doppa dem i kokosflingor, krossade nötter eller varför inte ringla på lite god kolasås?

Glassrecept-Banan-1.jpg

Glassrecept-Banan-Bord.jpg

 

Frukt och bär isglass

Ingredienser:

  • Valfri frukt och bär

  • Kokosvatten

Så här gör du:

Lägg i dina valfria frukter och bär i glassformar. Fyll på med kokosvatten och frys in i cirka 6 timmar eller över natten.

 

Psst… vill du ha en mer gräddig konsistent på glassen så kan du byta ut kokosvatten mot valfri yoghurt.

Glassrecept-Kiwi-3.jpg

 

Yoghurtglass

Ingredienser:

  • Portionsyoghurt

  • Glasspinnar eller små skedar

Så här gör du:
Gör ett hål med en kniv i locket på valfri portionsyoghurt, stick i en glasspinne eller sked och frys in i cirka 6 timmar eller över natten.

Glassrecept-Yoggi-2.jpg

 

Det går att frysa in glass på massor av olika sätt. Men, det är väldigt smidigt att använda sig av glassformar. Vi har bland annat 5-pack glasspops från Barnmatsburken eller varför inte använda smarta portionsformar

 

Egengjord glass passar när som helst, men extra perfekt när ni bjuder in till kalas. Och vill du ta del av tips och tricks till att skapa ett roligt utomhuskalas kan du spana in vårt inlägg om det här