Sulkyguide

Det har blivit dags för sulkysäsong! Är ni ute efter en lätt och smidig barnvagn så är sulkyn den perfekta modellen. I vårt stora utbud finns sulkys som passar alla barnfamiljers behov, allt från klassiska sulkys till paraplysulkys och syskonsulkys. Men när börjar man egentligen använda en sulky? I vilka sammanhang är denna modell bra? Vilken sulky ska man välja? I dagens inlägg tittar vi lite närmare på denna barnvagnsmodell i vår lilla sulkyguide tillsammans med varumärket Cybex.

 

Vad är en sulky?

Sulky är en nätt och smidig barnvagnsmodell som enkelt kan fällas ihop och bli mycket kompakt. Därför passar denna modell familjen som ofta är på språng, bor i stan eller ska iväg och resa. 

Fördelar med en Sulky:

  • Liten vagn
  • Väger lite
  • Lätt att fälla ihop
  • Perfekt på resan

När används en sulky?

Sulkyn passar bra i trånga stadsmiljöer, i kollektivtrafiken och vid resor. Detta på grund av sin smidighet och att den enkelt går att fälla ihop.

När börjar man använda en sulky?

En sulky är perfekt när ditt barn kan sitta upp på egen hand och har lärt sig att gå men vill sitta ner under längre sträckor.

Vilken sulky ska man svälja?

Det finns främst tre olika sulkymodeller. Den lite större och klassiska resesulkyn, den ännu smidigare paraplysulkyn samt syskonsulkyn som passar för syskon i nära ålder eller tvillingar. Det finns varianter med fast alternativt vändbar sittdel samt med liggläge.

 

3 smarta Sulkys från Cybex – vilken passar dig?

Cybex tillverkar pålitliga och lättanvända produkter som gör småbarnsfamiljens vardag både säkrare och enklare. Kombination av säkerhet, kvalitet, design och funktionalitet gör varumärket synonymt med moderna och innovativa barn- och babyprodukter, och i deras sortiment hittar du bland annat säkra bilstolar och barnvagnar.

Här nedan listar vi tre av deras smarta sulkys och går igenom dess specifika egenskaper.

 

1. Libelle – den ultrakompakta resesulkyn

Res lätt med sulkyn Libelle – för en smidig, enkel och rolig resa för både barn och förälder. Libelle är en av världens mest kompakta barnvagnar från Cybex, då sulkyn kan vikas ihop och tar då så pass liten plats att du enkelt ta med dig vagnen som handbagage på flyg, i trånga tågutrymmen eller i små bilar. Kort och gott är detta den perfekta resekompanjonen!

Vagnen är otroligt lätt att bära med sig och är en bekväm vagn för barn som vill ta sig en tupplur när ni är på resande fot. Libelle är sulkyn som är där för att hjälpa dig att få ut det mesta av din resa – oavsett transportmedel och sträcka.

Sammanfattande egenskaper med Libelle:

  • Ultralätt och kompakt design
  • Justerbart rygg- och fotstöd
  • Kompatibel med babyskydd

Sulkyguide-Kollage 1.jpg

1. Cybex Libelle Sulky, Soho Grey 2. Cybex Libelle, Navy Blue 3. Cybex Libelle Sulky, Classic Beige 

 

2. Eezy S 2 och Eezy S +2 – den kompakta stadssulkyn

Sulkyn Eezy S2 och Eezy S+2 gör det möjligt för dig att ta dig an utmaningarna som kommer med familjeresor, utan att missa ett enda steg. Den här sulkyn är perfekt för dig som bor eller gillar att vistas i stadsmiljö. Vagnens benstöd och lutningsfunktion går att justera med en hand och ger en bekväm sitt- och liggställning för barnet. Vagnen har stötdämpning och terränganpassade hjul för en mjuk körning på alla typer av underlag. Den fälls dessutom enkelt ihop med en hand, är kompatibel med babyskydd och kan enkelt förvaras eller tas med på resan.

Sammanfattande egenskaper med Eezy S 2 och Eezy S +2:

  • Justerbar sittdel som kan göras om till liggdel
  • XXL-solskydd med UPF50+
  • Mjuk stötdämpning på alla hjul
  • Terränganpassade hjul

Sulkyguide-Kollage 2.jpg

1. Cybex Eezy S 2 Sulky, Black/Soho Grey 2. Cybex Eazy S+ 2 Sulky, Black/Deep Black 

 

3. Eezy S Twist 2 och Eezy S Twist +2 – kompakt City- and Travel System

Denna smidiga sulky gör livet lite enklare för föräldern samt lite mer bekvämt för barnet. Vagnen har en 360° vridfunktion, vilket innebär att du snabbt kan svänga runt hela sitsen - så att du enkelt kan låta ditt barn åka fram- eller bakåtvänt. Barnvagnen kan användas redan från födseln då sittdelen snabbt och enkelt kan göras om till en liggdel samt att vagnen är kompatibel med babyskydd. Dess 4-in-1 Travel System ger dig som förälder flera alternativ inför kommande resa.

Även denna sulky har stötdämpning på alla hjul, en stor varukorg under sitsen samt att benstödet ger en bekväm sitt- och liggställning och kan justeras med enbart en hand.

Sammanfattande egenskaper med Eezy S Twist 2 och Eezy S Twist +2:

  • 360° vridfunktion
  • 4-in-1 Travel System
  • Justerbar sittdel som kan göras om till liggdel
  • XXL-solskydd med UPF50+
  • Mjuk stötdämpning på alla hjul

Sulkyguide-Kollage 3.jpg

1. Cybex Eezy S Twist 2 Sulky, Black/Soho Grey 2. Cybex Eezy S Twist+ 2 Sulky, Deep Black

 

Vill du ta del av hela Cybex sortiment? Klicka här