Lager på lager inför skolstart

Det har blivit dags att börja inhandla höstens ytterkläder inför årets skolstart. Men, vad behöver man egentligen fylla på garderoben med? Hur ska man klä sig för att både hålla sig varm och torr? I dagens inlägg tipsar Didriksons om deras topp 3 bästa klädtips inför skolstart.

 

Lager på lager

När förskola och skola drar i gång igen så betyder det även att hösten är på ingång. Kyligare vindar, regn och senare även snö. Men, det hindrar inte barnen från att vara ute och leka, det viktiga är bara att man klär sig rätt.

Så, vad är nyckeln till att klä sig rätt i kylan? Svaret är lager-på-lager-principen, detta för att kunna ge din kropp ett skydd mot både kyla, väta och vind. Lager-på-lager-principen fungerar utmärkt året om i alla sorters väderlekar, men ju kallare och blåsigare det är, desto viktigare och bättre är det att följa den. Kort och gott handlar det om att klä sig i flera lager – oftast tre lager. Här nedan går vi igenom de lager vi tycker är viktigast. Utefter dessa tre lager kan du därefter anpassa kroppen efter hur väderleken är och enkelt ta av eller på ett lager.

 

Första lagret
Det här plagget ligger närmast kroppen, och har som huvuduppgift att hålla kroppen torr och transportera bort fukt. Bra material är syntet eller merinoull som transporterar bort fukt från huden. Material ni bör undvika är bomull, då det istället drar åt sig fukten och resulterar i att man blir kall.

Andra lagret
Det andra lagret kläder, mellanlagret, ska vara isolerande och värmande. En tjockare ulltröja eller fleecetröja är bra eftersom den transporterar bort fukten från det första lagret. Det är detta plagg ni kan ta av och på för att reglera kroppstemperaturen på bästa sätt.

Tredje lagret
Det sista lagret, ytterlagret, ska skydda mot regn, snö och vind. Här är det bra om det finns någon typ av ventilationsöppning så att överskottsvärmen kan sippra ut. Eftersom barn gärna springer runt kan plagg utan ventilation resultera i att de blir svettiga. Blir man svettig så blir kläderna fuktiga, och fuktiga kläder isolerar sämre och kyler kroppen.

 

3 klädtips inför skolstart

1. Monte + Slaskeman

Här har vi en perfekt kombination att starta hösten med. Slaskeman Galon® set är perfekt för de regniga höstdagarna och när det blir lite kallare ute så är det bara att ta på sig Monte fleecejacka under.

Monte fleecejacka är en tunn, mjuk fleece med borstad insida. Modellen har en dragkedja längs hela framsidan och är tillverkad av 30% återvunnen polyester. Jackan har desutom regular fit med raglanärm för optimal rörlighet.

• Material: 100% polyester

Didriksons-höst-2021-monte.jpg

1. Didriksons Monte Fleecejacka, Pink Blob Camo 2. Didriksons Monte Fleecejacka, Beige Blob Camo 

Slaskeman är ett regnställ som är helt vind- och vattentätt med svetsade sömmar för en 100% vattentät konstruktion. Regnjackan har tryckknappar längs hela fronten och synliga reflexer i 360 grader samt en avtagbar huva. Modellen har elastiska ärmslut och raglanärm för bättre rörlighet. Kragens insida är i en mjuk fleece och nederkanten har resår på sidorna för att minimera risken att jackan åker upp. Regnbyxan är av en högre bib-modell och kan justeras med tryckknappar i sidorna samt med reglerbara hängslen. Till sist så har bensluten resår samt justerbara och utbytbara fothällor.

• Vattenpelare: 8 000 mm
• Material: Galon® (100% polyuretan / 100% polyester)

Didriksons-höst-2021-slaskeman.jpg

1. Didriksons Slaskeman Regnställ, Rioja Red 2. Didriksons Slaskeman Regnställ, Peacock Green 

 

2. Enso + Gordon

Enso och Gordon är en perfekt kombination av jacka och byxa – som både är hållbara, vind- och vattentäta och självklart bekväma.

Enso är en perfekt jacka för mellansäsongerna med fleecefoder tillverkat av återvunna fibrer. Den är vind- och vattentät med tejpade sömmar för en 100% vattentät konstruktion, och har en regular fit som är något längre baktill. Ärmlängden kan dessutom förlängas upp till en storlek med "Extend Size"-funktionen genom att sprätta de angivna innersömmarna, vilket gör att ditt barn kan använda jackan en längre tid. Enso har även reflexdetaljer, en avtagbar huva, namnlapp med plats för flera namn samt är vattenavvisningen PFC-fri.

• Vattenpelare: 5 000 mm
• Material: 100% polyamid

Gordon är ett par vadderade byxor som har en justerbar fleecebib med kardborrestängning. De är vind- och vattentäta med tejpade sömmar för en 100% vattentät konstruktion, och har en regular fit. Midjan är i resår och med den smarta hängaren som sitter på insidan blir torkningen av byxorna både smidigare och snabbare. Benlängden kan förlängas upp till en storlek med "Extend Size"-funktionen genom att sprätta de angivna innersömmarna, samma funktion som jackan Enso. Fodret är infärgat med solution dye-teknik, vilket är en teknik som sparar vatten, energi och kemikalier vid framtagning. Vattenavvisningen är även PFC-fri.

• Vattenpelare: 5 000 mm
• Material: 100% polyamid

 

3. Boardman

Vi skulle säga att alla barn skolbarn som älskar utelek behöver ett Boardman Galon® set. Detta vatten- och vindtäta, fleecefodrade Galon® set skyddar barnet i alla väder.

Boardman är som sagt ett helt vatten- och vindtätt regnställ tillverkat i Galon® med svetsade sömmar för en 100% vattentät konstruktion. Hela regnstället är vadderat med ett varmt och skönt fleecefoder och har synliga reflexer i 360 grader. Jackan har en avtagbar fleecefodrad huva som kan justeras i storlek med hjälp av kardborre, den stängs smidigt med en dragkedja längs hela fronten och har en skyddande vindslå med kardborrestängning mitt framtill. Ärmsluten, jackans nederkant och bensluten är elastiska med resår samt har Galon® en bit in på insidan som förhindrar vatten från att komma in. Byxan har extra förstärkning vid knäna, fleece för extra värme och en skön passform. Byxorna har dessutom justerbara och utbytbara fothällor i silikon samt namnlapp på insidan med plats för flera namn.

• Vattenpelare: 8,000 mm
• Material: Galon® (100% polyuretan / 100% polyester)

Didriksons-höst-2021-boardman.jpg

1. Didriksons Boardman Fodrat Regnställ, Navy 2. Didriksons Boardman Fodrat Regnställ, Sharp Blue

Didriksons har tillverkat kläder sedan 1913 och är välkända för att vara funktionella, prisvärda och lekvänliga. De fokuserar på bra och slitstarka material för alla slags väder. Här hittar du hela Didriksons utbud

Didriksons fokuserar dessutom på hållbarhet, både att plagget ska hålla i tid men med material och tillverkning som fortfarande är snällt mot miljön. Didriksons är helt enkelt ett varumärke att lita på när det kommer till bra ytterkläder!

 

Vill du läsa mer om Didriksons hållbara och återvinningsbara kläder? Klicka här.