Halloween 2021

När är halloween 2021?

Halloween firas traditionsenligt den 31 oktober, dagen före allhelgonadagen.

Vad är halloween?

Firandet av halloween sträcker sig så långt tillbaka som till det hedniska keltiska firandet av Samhain. Det markerade slutet på sommaren och inföll mellan den 31 oktober och 1 november. Med tiden blev firandet emellertid en del av kristen tradition och började handla om att minnas de döda, framförallt martyrer och helgon.

Halloween i Sverige

I Sverige fick halloween sitt genombrott i början av 1990-talet och det blir bara mer och mer populärt för varje år – särskilt bland barn! Den 31 oktober varje år drar de små på sig halloweendräkter och halloweensmink för att förvandlas till pumpor, häxor, vampyrer, skelett, djävlar, zombier, mumier och för att ställa grannarna inför aftonens dilemma, bus eller godis?

Halloween hos Jollyroom

Här på Jollyroom älskar vi halloween! Därför ser vi till att ha ett stort sortiment med allt barnen behöver till den skrämmande och roliga högtiden. I vårt urval hittar du alla utklädnader, maskeraddräkter, smink, peruker och häxhattar som ditt barn behöver tillsammans med andra saker som hör halloween till såsom dekorationer, pynt, läskiga pumpor och mycket, mycket mer – vi har det familjen behöver för att pyssla in halloween tillsammans!