•  

  Didriksons_logo.png

  Barnkläder av högsta kvalitet-See you outside

   

 • Skapade för att hålla

  Sedan Didriksons grundades 1913 har målet varit att skapa kläder med en lång livslängd som ger skydd mot väder och vind. Vi har ett cirkulärt förhållningssätt, vilket innebär att vi tar ansvar för hela vår värdekedja, från materialproduktion till återanvändning.

 • Bild_1.png

 • Reduce. Reuse. Recycle.

  Reduce - Vårt ansvar börjar redan i produktionsprocessen där vi har fokus på att minska vår resursanvändning.
  Reuse - Vår vision är att producera plagg med en lång livslängd. När vi förlänger en produkts livslängd minskas dess miljöavtryck drastiskt.
  Recycle - När ett plagg från oss är utslitet och inte längre kan användas är det vår avsikt att kunna återvinna plagget för att skapa nya material.

 • Bild_2.png

 • Regnstället Boardman- sedan 2006

  Redan vid ritbordet designar vi våra produkter med målet om att de ska hålla i många, många år. Det är genom produkters livslängd som vi verkligen kan göra skillnad i vårt avtryck. Det fleece-fodrade regnstället Boardman är lika populärt idag som när det lanserades 2006.

 • Bild_3.png

 • Förläng plaggets livslängd

  Barn växer fort och för att våra plagg inte ska bli urvuxna alltför snabbt använder vi oss av en Extend size funktion. Denna funktion går ut på att man lossar en söm i ärmar och ben och på så sätt blir plagget cirka en storlek större. Våra barnkläder har också namnlappar på insidan med plats för flera namn, eftersom vi vill uppmuntra att ge vidare plagget när det inte längre passar.

  Ta hand om dina plagg

  Ta hand om plaggen på rätt sätt och förläng livslängden. Vi erbjuder reservdelar och information om skötsel för att förlänga livslängden på dina plagg.

 • Bild_4_GIF.gif

 • Håll dig torr i Galon®

  Didriksons har sedan starten 1913 tillverkat vattentäta plagg och blev tidigt uppmärksammade för sina galonplagg. Sedan en tid tillbaka äger Didriksons varumärket Galon®.

  Lilla Galon®-guiden

  1. Galon® är ett 100% vatten och vindtätt material.
  2. Galon® behöver ingen impregnering eller annan efterbehandling för att bibehålla sin vattentäthet.
  3. Lätt att hålla ren bara att torka av!
  4. Galon® kan skadas om det utsätts för värme så undvik att torka regnkläderna i torkskåp eller torktumlare.
  5. Vänd regnkläderna ut och in om de är blöta så torkar de snabbare.

 • Bild_6.png

 • Så tar du hand om dina ytterplagg

  Livslängden för dina ytterplagg förlängs om du tar hand om dem på rätt sätt. Plagg som används länge minskar dessutom dess totala miljöpåverkan. 
  Här är våra bästa tips för att öka livslängden på dina plagg.

  1. Häng upp efter användning. Om det är blött, låt det självtorka hängandes. Det räcker ofta att vädra plagget i stället för att tvätta. Tänk på att stänga dragkedjor och kardborrband, de kan skada andra material i plagget.
  2. Följ tvättråden. Om en för hög temperatur används kan det leda till att plagg med tejpade sömmar blir hårda, vilket i sin tur leda till hål på materialet. Om plagget har en syntetisk pälskrage, plocka av den innan tvätt.
  3. Lufttorka om det går. Torka aldrig plagget på en temperatur som är högre än vad som angivits.
  4. Plaggets vattenavvisning avtar efter användning. Det ser du genom att droppar ej formas och tyget lätt blir blött. Rengör då plagget och sedan:
  • Återaktivera vattenavvisningen genom värme. Stryk plagget varsamt enligt tvättrådet på låg varme.
  • Om det inte hjälper att stryka behöver plagget åter impregnera med en vattenavvisning för textil. Välj en vattenavvisning som är fri från fluorkarboner.
  5. Om ditt plagg skulle gå sönder, försök att laga det. Hör av dig till vår kundservice om du behöver reservdelar eller tips.

 • Bild_7.png

 • Produkter med fokus på kvalitet

  Vi kvalitetsgranskar ständigt våra produkter för att försäkra oss om att de är säkra och att kritiska områden som till exempel plaggets sömmar håller tätt. Detta görs både i utvecklingen av plaggen och genom kontroller i produktionen.

  Barnsäkerhet

  Våra barnplagg följer de regelverk och standarder som är aktuella för att säkerställa att de är barnsäkra. Vi är medlemmar i organisationen SIS (Svenska Institutet för Standarder). En grupp med olika företag och experter som arbetar fram standarder med krav och metoder. I gruppen tar man också fram branschöverenskommelser. Det är viktigt att redan i designstadiet vara medveten om samtliga krav för att utveckla barnplagg med barnets säkerhet i fokus.

 • Loving water means saving it

  Vatten har alltid varit en viktig fråga för oss. När vi startade vår regnklädsfabrik i Grundsund 1913 tillverkade vi regnkläder som skyddade fiskare mot vatten och kyla till havs. Sedan dess har vi fortsatt att skydda människor mot vatten och kyla. Idag handlar det även om att skydda vatten från människan. Något som vi gör genom att använda oss av väl utvalda producenter, nominerade tyger och infärgningsprocesser.

  Vattenbesparande infärgningsteknik

  Vi använder oss av infärgningstekniken Solution dye vilket innebär att man blandar i färgpigment redan när man framställer fibern som ska bli till material. En stor fördel med denna infärgningsteknik är att man undviker en separat infärgningsprocess, då man annars spinner fiber som sedan vävs till tyg och därefter färgas. Ett tyg som är infärgat med solution dye teknik klarar solljus och tvättar bättre än ett tyg som blivit infärgat på traditionellt sätt.

 • PFC fri vattenavvisning

  Sedan 2015 använder vi 100% PFC fri vattenavvisning på våra tyger.

  De vattenavvisningar som vi använder är Huntsman Zelan R3 eller Rudolf Bionic finish eco.

  Ansvarsfulla materialval

  Ansvarsfulla materialval
  Didriksons produkter är tillverkade av material som valts med omsorg och med visionen om att de ska kunna hålla under en lång tid. Ju längre livslängd en produkt har, desto mindre påverkan på naturens resurser.
  Återvinningsbara material - Vi har ambitionen att skapa ett cirkulärt system där våra plagg ska kunna återvinnas och bli till nytt material. 
  Växtbaserade material - Vi håller ögonen öppna för nya, mer hållbara material. DuPont är en textilpartner till oss som utvecklat Sorona®, en delvis växtbaserad polymer.
  Återvunna fibrer - I våra vadderingar strävar vi efter att använda oss av 100 % återvunna material.

 • Bild_8.png

 • Inga animaliska material

  • Vi har valt att helt avstå från animaliska material.

  • Vi använder syntetisk vaddering, där den största delen är gjord av återvunna fibrer.

  • Våra pälsliknande detaljer är alltid tillverkade av syntetiska material.

  ________________________________________________________________________

  Didriksons & Jollyroom önskar er stor glädje med era Didriksons produkter!

 • Bild_10.png