Vårt ansvar

Miljömärkningar

Hos Jollyroom hittar du Nordens största utbud av produkter för barnfamiljen. I vårt utbud eftersträvar vi att kunna ge våra kunder en stor valmöjlighet av mer hållbara produkter, såväl från de egna varumärkena som av externa varumärken som köps in.

Några exempel på miljömärkningar som finns i Jollyrooms sortiment:

Oeko-Tex Standard 100-certifierad

STANDARD 100 by Oeko-Tex är ett globalt enhetligt och oberoende provnings- och certifieringssystem för textila rå-, mellan- och slutprodukter i alla bearbetningssteg samt tillhörande material. Certifieringen innebär att textilen i den färdiga produkten är fri från ohälsosamma kemikalier. Exempel på certifieringsbara artiklar är alla typer av kläder, hem- och hustextilier, sängkläder, frottevaror med mera.

GOTS

Global Organic Textile Standard (GOTS) är en internationell märkning för kläder och textil som omfattar både sociala och miljömässiga krav. GOTS syftar till att underlätta för konsumenten att välja textilprodukter där ett helhetsperspektiv tagits med hänsyn till både miljö och socialt ansvar i hela kedjan. Kedjan innefattar flera steg; odling, plockning, beredning och tillverkning av själva plagget. GOTS-märkningen gäller för naturfiberprodukter, garn, tyg och kläder samt förpackningsmaterial.

Svanen

Svanen har funnits sedan 1989 och är Nordens officiella miljömärkning. De granskar varor och tjänsters miljöpåverkan under hela livscykeln från råvara till avfall samt ställer krav på funktion och kvalitet. Idag kan 63 olika grupper av varor och tjänster Svanenmärkas. Krav ställs på energiåtgång vid tillverkning, användandet av kemikalier, utsläpp och avfallshantering. Även funktionalitet och kvalitet kontrolleras.

FSC-certifierat

FSC står för Forest Stewardship Council och det är en oberoende, internationell medlemsorganisation som verkar för ett miljöanpassat, socialt ansvarstagande och ekonomiskt livskraftigt bruk av världens skogar, genom sitt certifieringssystem FSC. FSC-märket gör att konsumenter och företag kan välja varor av trä som kommer från ett ansvarsfullt skogsbruk, det vill säga ett skogsbruk som tar hänsyn till människor och miljö.