•  

  Storleksguide till barn- och babyskor

  Barnens fötter växer så det knakar och som förälder kan det kännas som att man ständigt köper nya barnskor. För att hjälpa er att välja rätt storlek på barnets nya skor när ni handlar på nätet har vi skapat en guide för hur du på bästa sätt mäter ditt barns fötter och hittar rätt storlek.

  Mät fötterna

  1. Lägg ett papper stort nog för att få plats med ditt barns fot på golvet.

  2. Låt barnet ställa sig på pappret och lägga hela vikten på foten så att både trampdynan och tårna är utsträckta. Markera med en penna vid stortån och hälen. Kom ihåg att mäta båda fötterna då de kan skilja i storlek!

  3. Be sedan ditt barn kliva av pappret och mät avståndet mellan tå- och hälmarkeringarna. Utgå från den största foten när du väljer skostorlek!

  4. För att skorna inte ska vara trånga bör du på sommarskor lägga till ca 12 mm och på vinterskor 12–20 mm. Det slutgiltiga måttet är det du ska leta efter i storleksguiden på produktsidan!

  fotguide1.png

  Välj rätt skostorlek

  Utgå från den storleksguide som finns inne på produktsidan under information. Var uppmärksam på att skostorlekar kan skilja sig åt mycket mellan olika varumärken och modeller – storlek 30 har inte alltid samma innermått!