7 spännande och roliga semestertips

Vad ska man hitta på i sommar? Det är en fråga som alla ställer sig nu i semestertider. Att komma på svaret är inte helt lätt och därför har vi på Jollyroom samlat våra bästa rese- och aktivitetstips för att göra din sommar till den härligaste sommaren på mycket länge. Några av tipsen är gamla klassiker som du kanske känner igen medan vissa är kulturella resmål som kan överraska. 

1. Astrid Lindgrens värld  

En underbar klassiker i de Småländska skogarna. Här möter du platser som du bara besökt i fantasin, exempelvis Katthult, Nils Karlsson Pysslings hus eller Ronjas borg. Astrid Lindgrens värld är fylld av lek för barnen, det finns gott om roliga lekplatser som Mattisskogen, Kvarnen och Inte-stöta-marken banan.

Platsen är Vimmerby i Småland och om du inte bor i närheten kan det vara skönt att ha en övernattning så att de små (och stora) får vila ut. Både stugor och camping går enkelt att ordna.

Thumbnail2.jpg

Res med stil till Astrid Lindgrens värld. Pippis färgglada rullväska är redo för semester och med Pippi vid sidan är inget äventyr för stort! Att packa och dra rullväskan kommer att göras med ett leende.

Pippiväskor.jpg

2. Kolmården

Vad har en Nandu, Takin och Mara gemensamt? Alla är djur som bor på Kolmården! Ingen sommar är komplett utan ett besök här. Om det inte är nog med alla spännande djur så finns det en del för alla barn i parken – Bamses värld. Här kan du uppleva allt ifrån att äta pannkakor i farmors kök till att besöka Skalmans hus. Missa inte heller att åka en hisnande färd på det gungande havet med Bamses båt Viktoria, ta den snurrande turen i en av Bamses dunderhonungsburkar eller en spännande åktur med berg- och dalbanan Godiståget.

Kolmården Bamses värld1.jpg

För att komma i stämning inför resan peppas det bäst med leksaker från Bamses värld. Med dessa gobitar till leksaker börjar upplevelsen redan i bilen på väg till Kolmården.

Bamse 1.jpg

3. Legoland

Legoland Billund är Danmarks mest älskade och kända nöjespark bland barnfamiljer. Här finns massor med fart, action och skoj för hela familjen. Ta en åktur i några av de spännande berg- och dalbanorna, gå runt bland fantastiska legobyggen och besök den enorma legoaffären. Eller varför inte bara koppla av med en klassisk pølse?

Besök bland annat Miniland som utgör hjärtat av Legoland. Upplev världen i miniformat och lek bland berömda huvudstäder, byggnader och andra spännande miljöer. Denna del är byggd med över 20 miljoner legoklossar!

 Legoland.jpg

Har du 20 miljoner legoklossar på vardagsrumsgolvet? Om så är fallet finns det en lösning, nämligen LEGO förvaringsboxar. Snygga, rymliga och färgglada förvaringsboxar i många olika utföranden.

Lego_miljö.jpg

 

4. Lillboden på Torekällberget - Stockholm

I deras nya roliga lek- och lärmiljö i handelsbodshuset, Lillboden, öppnades dörrarna för allra första gången i slutet av april. Lillboden är dock redo för lek och lärande hela sommaren! Här kan barnen både handla och sälja varor, men även baka kringlor i kringelgummans kök. I pysselrummet kan du tillverka fina strutar och paket. Här hittar du mer information och öppettider.  

5. Konserter - Malmö

På Malmö Live finns det ett stort utbud för barn, ungdomar och familjer. Varför inte gå på en Nallekonsert? Här möts generationer i den klassiska musikens värld framförd av Malmö SymfoniOrkester. Eller varför inte prova på DJ-skolan? Mer information kan ni hitta här.

6. Vilda djur - Stockholm

På Biologiska museet står ni och barnen öga mot öga med en älg, en björn och små björnungar. Här kan ni på nära håll även kolla på fåglar, möss och andra smådjur. Låter det farligt? Faktiskt inte! Som tur är så lever inte djuren. Djur och växter visas i landskapsscenerier mot en fondmålning av Bruno Liljefors. I ett enda stort så kallat diorama framställs de olika landskapstyperna med allt ifrån från inlandsnatur till kustlandskap. Här hittar ni mer information.

7. Teater - Göteborg

Trädgårdsföreningen i Göteborg har en mängd olika föreställningar för barn. Föreställningarna är utomhus och gratis, om regnet letar sig fram flyttas föreställningen inomhus. Först ut är Karriks – Hellsinglåtar som går av stapeln 30 juni. Var inte ledsna om ni är upptagna just denna dag, sommaren är fylld av olika föreställningar och mer information om dessa hittar du här.