Lys upp vardagen med rätt ljussättning

Glöm inte bort belysningen! Lampor kan både vara snygga som inredning men hjälper även till att lyfta fram all annan inredning. Med andra ord slår belysning två flugor i en smäll, och sätter pricken över i:et i dina barns rum!

4 tips för att lyckas med ljussättning.

1. Knepet för att lyckas med belysningen är att kombinera olika ljuskällor, både de som fyller rummet med ljus men även med mer riktade, till exempel spotlights. Ett bra tips är att ha lamporna på olika höjder!

2. Tänk dig en bil som bara kan köra i en hastighet, dumt va? Dimmers är lampors motsvarighet till gaspedalen och därmed ett av de hetare tipsen här. Alla rum är olika, och att experimentera med ljusstyrkan på lamporna i rummet ger oändligt med kombinationer. Kör på tills du hittar din stil.

3. Mörka rum behöver, inte helt oväntat, fler lampor för att skapa en mysig atmosfär. Detta eftersom att mörka ytor absorberar ljus medan ljusa ytor reflekterar ljus.

4. En sak som är enkel att glömma är ljusinsläpp från fönster. Justera insläppet med hjälp av persienner och gardiner för att bättre matcha den ljussättning du vill ha.

Nattlampa

Inga spöken kommer nära med denna mysiga kvälls- och nattlampa. Förutom att skrämma iväg monster är den även väldigt snygg som inredningsdetalj, tänd eller ej. Denna mysiga vän sprider ett behagligt ljus och går att dimmra, perfekt när den lille ska sova.

Brown text2.JPG

Brown, från Mr Maria hittar ni här.

Taklampor

En viktig del i varje inredares arsenal. Tänk på att ett jämnt ljus är att föredra, då taklampan är till för att fylla rummet med ljus. Göm inte undan taklampan, låt den vara en central del av inredningen.  

Sebra_09_foto-8.jpg

Lampor från Sebra hittar ni här.

Klotformade lampor eller mer klassisk design? Valet är ditt. Det ena måste inte utesluta det andra, kombinera eller använd olika design i olika delar av rummet. Glöm inte att en färgad skärm ger ett färgat ljus.

Bloomingville_Mini 4-1744.jpg

Lampor från Bloomingville finns här.

Bordslampor

En lampa i fönstret för de mörka kvällarna eller en läslampa vid skrivbordet för de små som börjat skolan. En skrivbordslampa är viktig för att kunna läsa läxorna utan att anstränga ögonen för mycket men kan också vara ett enkelt sätt att piffa till ett gammalt skrivbord. Tänk på att en arbetslampa skall ha ett koncentrerat ljus.

kids_concept miljo¦ê 28 okt3851.jpg

Bordslampa från Kids Concept här.

07_Sebra-20131201-190.jpg

Bordslampan från Sebra hittar ni enklast här.