3 tips för att förenkla bebismatningen

Matandet är ofta en mysig stund mellan föräldern och bebisen, men det kan också vara trixigt ibland. Här kommer tips på tre produkter som kan underlätta, så det blir extra tid över till bebismys eller en välbehövd tupplur istället.

1. Nappflaska med ventilsystem för att förhindra magknip

Många små barn lider av magbesvär och gasbildning efter flaskmatning och därför har Dr Brown tagit fram sina prisbelönta nappflaskor med ett ventilsystem som förhindrar att luft blandas med mjölken, så att det inte bildas vakuum när ditt barn äter. Det minskar risken för kolik, magknip och mellanöroninflammation och hjälper även till att bevara viktiga näringsämnen i mjölken som tillexempel vitamin c, a och e. Som extra plus har Wideneck-modellen en bredare form som gör att den är enklarare att fylla på och även är bekväm att hålla i, så du kan få en så mysig matstund med din lilla skatt som möjligt!

Trio wideneck nappflaska.jpeg

baby dr brown.jpg

Olika varianter av den prisbelönta nappflaskan hittar du här

2. Bröstpump för att kunna spara bröstmjölk

Att pumpa ut bröstmjölk att förvara i kyl och frys är praktiskt om mamman inte kan amma bebisen på några timmar, eller för att undvika att brösten blir allt för mjölkstinna och ömma. Det ger även pappan eller andra familjemedlemmar chans att inkluderas i matningen för att skapa starkare band. Dr Browns bröstpump har en mjuk och böjlig bröstkopp som är anpassad efter mammans bröst och utformad för att kännas mer som amning, för att på så sätt minimera dragning och klämning.

Bröstpump.jpeg

3. Förvaring av bröstmjölk för ett senare tillfälle

Behöver mamman vara borta en längre stund eller har börjat jobba igen, så är det perfekt att kunna förvara bröstmjölk. Då drar bebisen nytta av allt som är nyttigt i modersmjölk fast mamman inte är på plats just då. Dr. Browns förvaringspåsar är smarta förpackningar att frysa in bröstmjölken i eftersom de är extra tjocka och har dubbel förslutning. Bröstmjölk kan förvaras i kyl i upp till fem dagar och Dr Browns förvaringspåsar har därför ett område på framsidan så du kan skriva datum och namn. Praktiskt så du kan ha stenkoll på hur länge mjölken går att avnjuta – och så att du inte råkar ta fel till kaffet!

Bröstmjölkförpackning.jpeg

Fler av Dr Browns högkvalitativa babyprodukter hittar du på Jollyroom