Res smidigt med barn – lyckas med bilsemestern

Bilen står redo, barnen är fastspända och i bagageutrymmet får det inte plats mer än en ärta till. Vart det än bär av är det viktigt att vara redo för bilsemestern med barn. Vi har tipsen för att lyckas på resan!

En lång resa i bilen kan innebära stora utmaningar, i klass med att bestiga Mount Everest utan skor. Det finns dock en del utrustning för den som vill vara beredd på det mesta. Oavsett om ni skall iväg över dagen eller om det är bilsemester i Europa som gäller, är det viktigt att förbereda sig.

5 tips för en lyckad bilsemester med barn

- Aktiviteter för baksätet – böcker, film, ljudböcker. Allt för att sysselsätta de små och skjuta upp den oundvikliga frågan: ”är vi framme snart?”.

- Snacks! Preppa med mycket tilltugg. Majskrokar, smörgåsrån, frukt och mackor.

- Om ni åker långt – ta fler pauser! Kanske kan pauserna vara roliga upplevelser i sig och bli härliga minnen i framtiden. Ta med en fotboll och låt barnen springa av sig!

- Sätt mål som barnen förstår, exempelvis en paus efter att de lyssnat igenom en berättelse.

- Klassiska lekar som att räkna gula bilar, ordlekar eller varför inte enklare pyssel.

Resväska redigerad.jpg

Toapaus

Nöden har ingen lag, och när det är dags så är det helt enkelt dags. Det är inte alltid det finns bra skötrum (eller fräscha sådana) tillgängliga. Preppa därför inför resan med ett uppblåsbart skötbord som alltid finns till hands.

skötbädd format.jpg

I samband med dessa bestyr är det viktigt att vara förbered med många andra saker, se till att kitta skötväskan från Silver Cross med allt som kan behövas under resans gång.

Skötväska dubbel.jpg

Matpaus

När det kurrar i kistan och är dags för mat gäller det att agera snabbt för att slippa tjat och gnat. Det är inte alltid att restaurangerna som ni svänger in till har matstolar för barn. Eller kanske ska ni sova över hos vänner eller släkt där barnanpassade möbler är lika sällsynt som vatten i öknen. Lösningen är resematstolen från 2ME.

röd stol format.jpg

Sovdags

När tröttheten smyger sig på och det är läggdags kanske inte släktingens bäddsoffa passar särskilt bra för de minsta. En resesäng är knepet för att även den lille ska vara utvilad och få uppleva mer på bilsemestern.

resesäng.jpg