Studsa, studsa studsa – mattan som förenar lek och träning

Visste du att hoppa studsmatta inte bara är roligt utan även hälsosamt för hela familjen? Den perfekta utomhusaktiviteten som blir sommarens höjd(!)punkt. 

När man hoppar studsmatta så tränar man både motorik, balans, kondition och styrka. Skillnaden mellan att hoppa på stumt underlag och på en studsmatta är att mattan ger en fart uppåt igen, vilket underlättar rörelsen så att man orkar hålla på längre och att det inte blir några hårda stötar mot leder och rygg. En massa fördelar, eller hur? Och eftersom det kan vara en djungel att välja rätt studsmatta, så har vi listat fyra alternativ så du lättare hittar den som passar just din familj!

Vill ni ha en studsmatta som inte bara är bra att studsa på, utan även sticker ut i omgivningen så är Pinepeak Hexagon studsmattan för er.  Den har en diameter på 220 cm, vilket gör att den även passar de mindre trädgårdarna och med sin unika, roliga design så blir den även ett charmigt inslag bland dina buskar och träd. Om inte annat så kanske den blir ett roligt samtalsämne bland grannarna!

Pinepeak Combo 430 är lösningen om ni är en stor familj, eller om grannskapet vill vara med och leka. Studsmattan mäter hela 430 cm i diameter, så flera barn kan hoppa och leka tillsammans. Eller varför inte locka upp en förälder som har barnasinnet kvar och spendera någon timme med att förena träning och lek på studsmattan?

studsmattor 2.jpg

Vill ni ha studsmattan som har överlägset bäst studs och säkerhet så är det Berg Favorit som ni ska ta sikte på. Tack vare sin kombination av säkerhet, byggkvalitet och prestanda har Berg Favorit blivit utsedd till bäst i test 2016. Den har väsentligt högre prestanda än andra lågpris-studsmattor och har man för avsikt att studsmattan ska användas i flera år, kan det vara värt att betala mer nu för att spara pengar i längden. Och till detta kan man även glädjas åt Favorits överlägsna studs och säkerhet!

berg favorit 3.jpg

Berg favorit barn hoppar.jpg

Vill ni hålla er mer jordnära så är Berg In Ground Talent alternativet för er. Den ligger nästintill plant längst med marken och sticker bara upp cirka 20 cm ifrån marknivån, vilket ger en stilren och städad look till trädgården. Mattan grävs ned i marken vilket ger mer stabilitet, så även små barn kan känna sig säkra för att öva på hoppmusklerna!

Berg studsmatta i marken, Rusta Upp SISTA.jpg

Fler Inground-studsmattor hittar du här