Barnanpassa kräftskivan

Vi närmar oss tiden för alla härliga kräftskivor, och med detta har vi också fått lite önskemål angående tips på hur man kan barnanpassa kräftskivan. Vi tänkte att vi givetvis måste anta denna uppgift och försöka lista lite förslag som kan vara till hjälp.

För att lösa denna uppgift har vi slått våra (något) kloka huvuden ihop och fått fram lite förslag på lekar och dukning. När det kommer till lekar så finns det ju massor av roliga alternativ och detta är bara ett axplock av vad som finns att göra!

andra bild.jpg

1. Äggrullning – Må vara förknippad med påsken men går givetvis att leka när som helst. Detta kan även de allra minsta vara med på och det enda man behöver är några ägg och plankor. Leken går ut på att ägget ska rulla så långt som möjligt på plankan utan att ramla av (detta kan även göras på plan mark ifall man inte har plankor tillgängliga). Enklast är att man delar upp alla gäster i två eller tre lag. Detta är en lek som är oerhört rolig och som aktiverar alla, från dem yngsta till äldsta.

2. Poängburkar - Här behöver man bara ha sparat ihop några tomma konservburkar samt ett par tennisbollar. Leken går ut på att deltagarna står en bit ifrån, förslagsvis att man ritat upp en linje med ett visst avstånd och försöker träffa de uppställda konservburkarna. I konservburkarna finns det olika lappar med nummer på, dessa nummer är de olika poäng som man får för att skjuta ner dem – högst nummer efter avslutade rundor vinner.

3. Kom i tid - För denna lek, så kan du göra en bana (behöver inte vara något avancerat) som deltagarna ska ta sig igenom. De får själva välja i vilket tempo de vill göra det i, det som det handlar om är att man ska ta sig igenom banan två gånger med så lika tider som möjligt mellan de två varven. Tiderna skrivs ner på ett papper eller i telefonen så man kan hålla koll på alla tider. Superrolig lek som alla kan vara med på och ta det i sitt tempo!

Något annat som är väldigt populärt under kräftskivan är dekorationerna, som givetvis går att barnanpassa! Det kan ju vara så att man har ett barn bord under kräftskivan, då kan man enkelt anpassa dekorationerna efter varje bord om man vill ha lite av varje.

452667.jpg

Färgglada ballonger är alltid härligt för att ge en lite festlig atmosfär. Vidare kan det även vara roligt att köra på ett tema (färg, figurer etc.) det kan man enkelt göra genom att hitta dukar som har ett mönster eller en färg man tycker passar. Vilket också är bra då kräftskivor ibland kan bli lite söliga.

dukar.jpg

Detta kan man ju sedan spinna vidare med matchande tallrikar, servetter, vimplar och muggar.

koppar och ballonger.jpg

sista.jpg

Källa: Lekarkivet