Barnvagnar som parerar stadspulsen - Tre tips att tänka på

Vagnar i staden, vad ska man tänka på? Vi listar tips att tänka på och barnvagnar som är anpassade för att kunna parera stadspulsens utrymmen och människor.

Precis som att det finns bilar som är anpassade efter stadsmiljöer så finns det även barnvagnar som gör sig bättre i den omgivningen. Vi tänkte med detta inlägg lista bra råd att ha med sig inför köpet av barnvagn som ska användas i staden.

1. Titta på hjulen

Vad menar vi då med detta? Jo det finns olika sorters hjul i form av storlek, antal och fasta eller ej. Den optimala vagnen för staden bör ha sväng- samt låsbara hjul fram, så man enkelt kan manövrera vagnen som man vill. Har man dessutom fyra hjul så skapar man också mer stabilitet för både förare och barn. En vagn som besitter dessa egenskaper och även de som följer längre ner är Silver Cross Duovagn Pioneer. I och med att man både har en liggdel samt en sittdel så blir det också en billigare affär då man kan ha vagnen redan från nyfödd till ca 4,5 år. Den generösa varukorgen är också utmärkt att använda när man handlar eller behöver ha med sig proviant eller annat. 

vagn 1.jpg

2. Vändbara delar

Varför är alternativet att kunna vända barnet bra? Jo därför att, framförallt i stadsmiljö så är det många intryck att ta in. Fördelen med att då kunna vända barnet mot sig är för att skärma av från alla intryck och låta barnet få en trygg och igenkännlig vy. Och precis som att barnen ibland behöver en trygg vy är de likaså nyfikna och därför är det också en fördel att kunna vända vagnen framåt, så att man kan se alla spännande saker som händer. En annan duovagn som har alla kvalitéer som nämns i detta inlägg är också Silver Cross Surf 2. Med denna smidiga vagn så tar man sig enkelt omkring och klämmer sig även in i den minsta av hissar.  

bild 2.jpg

bild 3.jpg

3. Mått

Precis som Bruce Springsteens korrelation till Göteborg & Ullevi är uppenbar, är likaså vagnens mått till staden. Hur då kanske ni tänker? Jo, genom hissar, folkmassor, och butiker krävs det smidighet, att kunna ratta vagnen lika skickligt som en rallyförare är därför inte att underskatta. Således är det fördelaktigt att titta på måtten. Får vagnen plats i en eventuell hiss eller bil? Nu synar du möjligen vagnen nedan och tänker jaha, mått skrev ni? Mått skrev vi, och för den som är i behov av en syskonvagn hittar ni här flera bra alternativ.