Sportaktiviteter för – var redo för höstens roligheter

Idrott är en viktig och central del av många barns uppväxt. Det är bra för hälsan, lär barnen samarbete och ger de små en chans att springa av sig. Snart drar höstens aktiviteter igång och det är inte alltid lätt att veta vilken sport som är roligast, vi har samlat några sporter som passar både stora och små.

Att tänka på när man väljer idrottsaktivitet

- Det som, inte helt oväntat, alltid får gå i första hand när man väljer sport är vad barnen har för intressen. Det skall alltid vara kul att gå till träningen!

- Låt barnen delta i idrottsskolor, där får de prova på en rad olika roliga sporter. Det blir mycket enklare att välja något när man hittat en favorit. Lite samma som att välja glass!

- Kolla vilka olika typer av klubbar som finns där ni bor. Olika klubbar har olika utbud och kanske erbjuder de roliga sporter man inte har en susning om.

- Hör vad kompisarna och klasskompisarna har för aktiviteter på schemat. Ett plus är att det är smidigt om barnen kan ta följe till och från träningar.

Här kommer några klassiska sporter att prova på.

Badminton
Öva upp pricksäkerheten och koordinationen med badminton. Denna klassiska sport är kanske inte den vanligaste sporten för barn. Badminton passar dock de små riktigt bra då den övar upp timing, balans och koordination! En annan härlig fördel är att badminton inte innebär tuffa närkamper – därav mindre skador. 

badminton klar.jpg

Fotboll
Kondition och samarbete är viktigt för att lyckas som fotbollsspelare. Om din lille vill bli nästa Zlatan gäller det att lägga många timmar på planen. Att fotboll är en så populär sport gör att det ofta är enkelt att hitta klubbar i närheten. Preppa med fotbollar och träningsmål för att träna hemma. För att lära sig näta som spelarna i Barcelona är skottövningar med Stigas målduk ett steg i rätt riktning.

Fotboll klar.jpg

Innebandy
Explosivitet, motorik, och pricksäkerhet är tre nyckelord för innebandy. Barnen får använda hela kroppen, och tränar precis som i fotboll upp även kondition och samarbetsförmågan. När det inte är träning kan barnen enkelt ta fram innebandyklubborna, lite koner och spela på gatan.

kollage bandy.jpg

Pingis
Pingis övar upp reflexer, motorik och timing. Det fina med pingis är även att det är en billig sport att utöva, oftast behövs bara ett pingisrack och lite pingisbollar. Förbered er dock på att matbordet hemma antagligen kommer att användas mer för pingis än att äta... Det får man kanske stå ut med när nästa J-O Waldner skall träna, men om ni tröttnar på att få pingisbollar i kaffekoppen kan ett pingisbord från Stiga vara lösningen.

bord1.jpeg

Bord2.jpeg