Strejkar John Blund? – 5 knep för bättre babysömn

Tips för bättre babysömn är lika välkommet för en trött småbarnsförälder, som lördagsgodis är för småbarn. Här kommer några knep för att kunna locka till sig John Blund!

Variera sovplatsen

Det är inte alla barn som vill sova i en säng, så variera med att låta dem sova i barnvagnen ett tag. Eller varför inte testa ett gosigt babynest från Sleepyhead? De används som insats i spjälsängen eller er egen säng för att skapa en mysig, trygg och säker sovplats för er lille. De kommer i sex fina färger och härliga mönster, och vet ni det bästa? Blir det en fullträff för just din bebis så finns det även en större variant för när de vuxit ur den lilla!

sleepyhead kollage.jpg

sleepyhead beige.jpg

Sov som på moln med sänghimmel

En sänghimmel är bra för att göra det tystare och mörkare för ditt barn och det ger även en mer vilsam miljö. För barn som är extra känsliga mot ljud och ljus är det därför en bra accessoar för att lättare falla till ro och somna gott. Sänghimmeln blir också en supersöt dekoration i barnrummet och piffar till vaggan eller sängen. Extra plus är att den håller insekter borta och stoppar våra nyfikna, fyrfotade vänner som ofta vill hälsa på den nya familjemedlemmen, även under nattetid!

Sänghimmel 1.jpg

Snghimmel 2.jpg

Nattlampa som ljuspunkt

Vissa barn vill ha lite ljus i sovrummet och då är en fin nattlampa perfekt för att lysa upp tillvaron och även skrämma bort små monster. Våra söta favoriter från Woodlii spelar också lugnande vaggvisor som till exempel Bä, bä vita lamm och Hush little baby.

kollage nattlampor.jpg

nattlampa projektor.jpeg

En tröstande vän

Ibland kan man behöva en vän att mysa med eller för att bli tröstad och då kan ett gulligt gosedjur eller mysig snuttefilt vara lösningen. För många bebisar blir denna deras första vän i livet som får hänga med på alla möjliga sorters äventyr. Den storörade elefanten är från Teddykompaniet.

Snuttefilt Teddykompaniet.jpg

Sovpåse för att slippa vakna av avsparkat täcke

Många bebisar sparkar av sig täcket under nattens sömn och då är en mysig sovpåse ett bra alternativ. Då kan man vara säker på att barnet inte fryser under natten och den ger även ditt barn en välkänd och trygg omgivning var ni än befinner er. De finns i många olika varianter och fina färger. Denna fina på bilen är från färgstarka Färg & Form.

FoF_Barnkl+ñder2012_217.jpg

Ha tålamod och låt det få ta tid! En bebis sover oregelbundet, vaknar ofta och har stort behov av närhet så försök att ta det med ro och stressa inte upp dig. Till sist kommer din bebis och du själv sova på rosa moln och vakna pigga och glada inför vad nästa dag har att erbjuda!

iStock_000016023883Small.jpg