Vardagsaktiviteter med barn - förläng sommaren

Semestern börjar tyvärr ta slut för många, samtidigt vill man kanske försöka få ut så mycket som möjligt av sommarens sista dagar. Vi har därför samlat några dagsaktiviteter som passar för barnfamiljen.

Lekplatsens olika aktiviteter börjar tappa sin glans efter otaliga besök och leksakerna hemma är inte längre lika intressanta. Men vad ska man hitta på efter jobb och dagis på en vardag? Eller på lördagsförmiddagen? Detta är nästan lika svårt som att komma på vad man ska laga till middag. Här kommer några roliga tips på dagsaktiviteter med barn!

Picknick

Ge er ut på en rejäl picknick! Bjud med vänner eller släkt och duka upp för ett riktigt kalas. Eller gör det lite enklare, packa med härlig mat både för er och barnen, byt ut de vanliga platserna vid köksbordet mot en filt och vardagslyxa lite.

Om det är lite svårt att komma på vad som passar sig att äta på en picknick hittar ni olika recept här.

picknick2.jpg

Djurparken

I Sverige finns en uppsjö av olika djurparker. Om ni inte bor nära ett kan ni göra resan till en miniweekend, eller heldagsaktivitet under helgen. För de där extremt regniga dagarna kan ett akvarium eller tropikarium vara ett bra alternativ till djurparken.

Om det inte finns ett zoo i närheten kan man åka ut till närliggande bondgårdar och kolla på djuren där. Se bara till att kolla med ägaren först om ni får besöka djuren.

djurpark.jpg

Kolmården har spännande visningar av tigrar!

Skogspromenad

Skippa den klassiska rundan med barnen runt kvarteret och ge er ut på en riktig långtur. Packa med er fika, matsäck, sittunderlag och kläder efter väder. Kolla upp på en karta om det finns några spännande platser att besöka som till exempel sjöar, utsiktsplatser eller kanske naturreservat. Om det är säsong, ta med svampkorgen eller bärhinken ut!

Om barnen blir trötta i benen kan en smidig sulky från Joie vara räddningen. En barnvagn kan bli tung och onödigt stor för långpromenader som dessa. Se till att preppa sulkyn med regnskydd om vädret inte visar sin bästa sida!

Sulky.jpg

Stranden

Kläm ut det sista av sommaren, och ta er till närliggande stränder för några mer härliga dagar i solen och vattnet. Det behöver dock inte vara en lång resa till kusten, för barnen kan det vara minst lika roligt att åka till den lokala sjön och leka i vattnet. Släng med lite strandleksaker och fika så känns det som att semestern inte riktigt är slut. De dagar som det (förhoppningsvis inte) regnar kan det lokala badhuset vikariera för sjön!  

strandformat.jpg