Vattenmelonens dag – läskande recept och vattnande fakta

Gassande solsken, en rutig filt i en grönskande park och uppskuren vattenmelon – vilken sommardröm! Fira vattenmelons dag med dessa läskande recept!

En vattenmelon består av 92 procent vatten och innehåller många vitaminer, antioxidanter och aminosyrer som är toppen för hjärta, muskler och blodkärl. Det är därför det perfekta mellanmålet, eller extra ingrediensen till din sommarrätt. Just nu är det högsäsong för vattenmelon men om du har tröttnat på att äta den på traditionellt vis, så kan du inspireras av de här fräscha, rosaröda recepten.

Vattenmelon-3.jpg

vattenmelon smoothie.jpg

Svalkande gazpacho som förrätt

Gazpacho är den perfekta förrättssoppan men istället för gurka så slå till på den saftiga vattenmelonen. Den gifter sig superbt med tomaten, paprika, chilin och alla de andra ingredienserna som ingår. Med vattenmelons fina färg gör den här spanska delikatessen sig bäst i genomskinliga glas. Du hittar receptet här.

melongazpacho mitt kök.jpg

Bildkälla: mittkök.se

Somrig melonsallad som fräsch huvudrätt

Under sommaren sitter det fint med en lätt men samtidigt mättande huvudrätt efter en lång dag på stranden. Slå till på den här somrigt fräscha melonsalladen med sparris och fetaost. Det går snabbt, är enkelt och bara av att kolla på den så vattnas det redan i munnen!

melonsallad.jpg

Du hittar detta fräscha recept på mat.se

Glass i trekantiga lass till efterrätt

Varför gör det svårt för sig, när man kan göra det smarrigt lätt? Som svalkande efterrätt i sommarvärmen så bjud på en vattenmelon-isglass som du kockat ihop själv. Skär vattenmelon i trekanter, med skalet kvar. Gör ett litet snitt i skalet och sätt i en träglasspinne. In i frysen och voilà: en enkel och samtidigt barnsligt god melon-isglass. Blanda med andra melonsorter, så blir det ännu mera kalas!

vattenmelon-isglass-e1464605882710.jpg

Bildkälla: Fridas Bakblogg

Om barnen vill få sin egen, söta variant så häll vattenmelonssaft i dessa supergulliga glassformar från Mumin. De kommer i fyra färger med motiv av olika figurer från Mumins värld, supergulligt och supergott på samma gång!

muminformar.jpeg

Frisk slushy-dröm som mellanmål

En slushy på vattenmelon är både frisk och läskande  – och jätteenkelt att svepa ihop! Mixa bara frysta vattenmelonbitar med lime- eller citronsaft, is och sockerdricka. En rosa dröm som är den optimala törstsläckaren! Receptet till den rosa slush-drömmen hittar du här.

sprudlande-vattenmelonslush-716239.jpg

Bildkälla: Ica.se