3 saker man inte klarar sig utan i skötrummet

Tipsen som kommer att vara till stor nytta för nyblivna föräldrar!

Till en början kanske funderingarna inte ligger på vad man ska ha i skötrummet, utan vart man skall ha skötrummet. Skall man ha det i sovrummet, badrummet eller tvättstugan? Vårt allmänna tips (grundat på egna erfarenheter), är att det alltid är en fördel att ha tillgång till vatten och således gör sig badrummet eller tvättstugan mer lämpligt som skötrum. När man väl bestämt detta, kan det vara hög tid att bestämma saker man behöver ha i skötrummet.

Detta leder oss till vårt första tips:

Tips 1: Blöjhink

Varför blöjhink? Jo precis som att bajset stannar i blöjan, så stannar lukten i blöjhinken och på så sätt kan man fortfarande ha ett fräscht och icke illaluktande skötrum. För dem som inte vet vart de ska börja så är vårt specifika tips UBBI blöjhink. Denna nytänkande blöjhink försluter lukten samtidigt som det går bra att använda vilka plastpåsar som helst istället för en specifik refillpåse, vilket kan förenkla i mångt och mycket.

DSC_0105.jpg

Bildkälla: Linnéa Granström

blöjhinkar.jpg

Tips 2: Skötbord

Med ett skötbord så får man ett givet utrymme för dig och ditt barn, och på så sätt blir det inget meck när det är dags för blöjbyte eller annat. Med skötbordet på plats så innebär detta också att du kan placera alla nödvändiga ting under bordet så dem finns nära till hands när krisläget uppstår.

skötbord.jpg

Tips 3: Blöjstation

Med samma tänk som med skötbordet så gör sig blöjstationen väldigt bra i skötrummet. Här kan man förvara allt på samma plats och skapa ordning och reda inför blöjbytet. Med blöjstationerna kan man också vara flexibel och ta med på besök hos andra. Packa dem fulla med blöjor, våtservetter och salvor är inga problem samtidigt som man behåller allt på en plats vilket förenklar resterande delar.

blöjstation.jpg