5 sätt att dekorera med dina minnen

Visst är det roligt att klä sitt hem med minnen, fotografier och vykort? Och de behöver inte alltid presenteras i en vanlig ram. Här är fem andra sätt som du kan dekorera med dina minnen på!

1. La de swinge

Något som trendar den senaste tiden är att skapa din egen foto-vimpel. Printa ut dina fotografier som retrobilder för en unik touch och fäst dem med klämmor i ett snöre eller på en vajer. En snygg, enkel inredningsdetalj som samtidigt får dig att le!

DIY-Polaroid-Banner-5-640x426.jpg

tumblr på vägg.jpg

Bildkälla 1 och 2

2. Roligt och lärorikt med magnetbokstäver

Magnetbokstäver är ett kul alternativ för att dekorera med dina minnen. De håller dina fotografier eller bilder uppe på kylskåpet eller en magnettavla. Slå två flugor i en smäll och sätt upp fotografiet med bokstäver som stavar till motivet! Bokstäver får nämligen barn nyfikna och stimulerar utvecklingen när det är dags att börja lära sig stava.

Kollage magneter.jpg

3. Griffla fram nya minnen

Ett minne behöver inte förevigas med ett fotografi, det kan även göras med din hand. Köp en griffeltavla eller måla en vägg med griffelfärg och låta gäster skriva eller rita en hälsning när de är på besök. Skapar spännande väggar i hemmet och är även ett enkelt och roligt sätt att lämna sitt avtryck på!

flicka ritar griffeltavla 2.jpg

flicka ritar griffeltavla.jpg

Bildkälla: 1 och 2

4. Lämna små avtryck

Det finns inte mycket som är sötare än en bebis hand eller fot, men man glömmer snabbt hur snuttepluttiga de faktiskt var. Då är en minnestavla den perfekta inredningsdetaljen för att föreviga. Varför inte ett avgjutningskit, där man kan skapa ett unikt avtryck av ditt barns fot- eller handavtryck, eller en mätsticka och fotoram i ett? Fyll ramarna med kort på ditt barn och hand-/fotavtryck vid respektive ålder och längd. Kul sätt för dig att minnas tillbaka och som tidsresa för ditt barn.

kollage avtryckssakerna test.jpg

5. Fotoalbumet med det lilla extra

Vill du krydda till det vanliga fotoalbumet så satsa på en fotobok. Då kan du väcka dina digitala foton och berättelser till liv i ett fint format. Gör individuella för dina barn att spara, eller ge bort till någon speciell!