5 vattentäta aktiviteter för regniga dagar

Regnar det igen och ni har slut på idéer? Här tipsar vi om 5 roliga aktiviteter för regniga dagar!

1. Gå på museum

Orden barn och museum kanske rimmar illa, men idag finns faktiskt museer för allt möjligt kul och spännande. Hitta det som intresserar just dina barn, till exempel dinosaurier eller videospelens tidsresa. Kanske kan du som förälder samtidigt få stilpoäng med dina kunskaper om Super Mario eller Donkey Kong från barndomen.

2. Finn lyckan med egen skattjakt

Alla har vi väl någon gång önskat att få hänga med Pippi Långstrump på hennes skattjakt? Varför inte göra en egen under en regnig dag, det är underhållning för både barn och vuxna! Göm lappar med olika ledtrådar runtom i huset och utomhus och låt barnen leta upp skatten. Den kan till exempel bestå av en film eller pysselbok, som barnen sedan kan sysselsätta sig med.

iStock_000026029973XXXLarge.jpg

pysselböcker kollage.jpg

3. Ha en rensardag

Regniga dagar är perfekt för att ha en rolig (och ofta välbehövlig!) rensardag. Samlas hela familjen och bestäm tillsammans vilka kläder och leksaker som ska doneras till välgörenhet eller behöver slängas i återvinningstunnan. ”Var sak har sin plats”, sa Alfons Åbergs pappa alltid och för att i alla fall försöka hålla lite bättre ordning i framtiden så finns det många snygga och praktiska förvaringslådor från Alice & Fox. Kör på den klassiska boxen eller varför inte piffa till det med pappväskan, som passar lika utmärkt som väska till utflykten!

kollage alice & fox box.jpg

alice & fox.jpeg

kollage pappväska.jpg

4. Låt barnen leva ut bagardrömmen

Baka, baka liten kaka eller något annat bakverk som barnen vill ha. Använd den extra tiden ni har inomhus och lev ut bagardrömmen med tårtor, muffins och cake pops. Låt barnen skapa sin drömfika och spara inte på krutet. Strössla på, glasera mera och sockerbomba riktigt, imorgon skiner solen förhoppningsvis igen och barnen kan springa av sig!

iStock_000017074818Small.jpg

5. Biomys med personlig touch

Ingen aktivitetslista är komplett utan filmmys och för att höja mysfaktorn ytterligare, och skapa riktig biostämning, så gör om vardagsrummet till en biosalong. Sänk belysningen, dundra på med filtar och kuddar och poppa popcorn i massor. Låt barnen välja film, eller visa filmer från deras barndom. Alla får sig ett gott skratt när de ser sig själva busa runt som Emil i Lönneberga eller visar att ”de kan allt själv” som Lotta på Bråkmakargatan!