Matcha hösten färger - Ytterkläder för alla väder

Hösten bjuder på de kanske vackraste av färger under våra fyra årstider och här finns det mängder med praktiska ytterkläder såväl som skor om man vill matcha med höstens kulörer. 

Hösten är en årstid som innehåller alla sorters väder - allt från strålande soldagar till mysiga regnperioder. Under denna varierande årstid så är det bra att vara förberedd med praktiska ytterkläder som står upp mot vädergudarnas skiftande viljor. Till att börja med är det bra att ha en jacka som fungerar som allround, alltså en jacka som står emot både vind och regn men som också kan hantera solens närvaro. Nedan är ett smakprov på höstjackor som går i lövfällningens tema, och som fungerar över tid. 

jackor.jpg

Precis som att man behöver allround jackan så är det också nödvändigt med ett regnställ som står emot regnet och kan hålla barnen torra. Vi vet ju att dem små busarna för det mesta uppskattar att leka i både vattenpölar och vattenhål, vilket det kan finnas gott av under höstens senare del. Utöver själva funktionaliteten så är det också viktigt att titta så att det finns reflexer på regnstället. Och lika uppenbart som att Shrek är grön är det väl det att reflexer behövs för att synliggöra barnen för diverse andra faktorer.

regnställ.jpg

Ett ypperligt komplement till regnstället är ju givetvis stövlarna. Här finns det en blandning av både höga och låga. Vi brukar rekommendera höga av det enkla skälet att det blir mindre risk att vattnet når stumporna. Med både regnställ och stövlar på plats så håller man barnen torra likt öknen i Sahara.

stövlar.jpg

Hösten är ju inte bara fylld av regn utan också vackra, färgglada och solstänkta dagar. Under dessa dagar skall man ju givetvis försöka vara ute och njuta, och då kanske inte regnställ med stövlar är dem mest ideala klädesplaggen. Utan då kan det vara härligt att ta fram ett par härliga höstskor som ändå håller värmen och fungerar bättre under soliga dagar.

skor.jpg