Vinnande recept på ett lyckat pulkarace!

Vintern medför många olika äventyr och aktiviteter som härliga skogspromenader i vackert vinterlandskap, man kan undersöka avtryck från djur och göra snögubbar och snöänglar.  Men frågar ni de allra yngsta vad de tycker är absolut roligast blir svaret antagligen – Pulkarace! Vi vill ge lite tips på vad du som förälder kan tänka på för att öka både glädjen och säkerheten i backarna.

Så fort de första flingorna börjat falla ser man barnen leka utomhus med pulkan i högsta hugg. I de knappt snötäckta backarna kämpar de för att få upp farten, och ju mer snö det kommer desto fortare går det.  Pulkarace är en aktivitet där hela familjen kan samlas och ha trevligt. Nedan följer tre tips som vi tycker är värda att nämna och som kommer att göra upplevelsen lika härlig varje gång.

Användning av hjälm, knoppen är känslig och det gäller att skydda den ordentligt. En bra hjälm är absolut A och O för en trygg färd i backen.

De vuxnas närvaro i backarna som ser till att det inte är för många pulkor i backen samtidigt, att barnen bär hjälm och helt enkelt finns till hands om det skulle behövas! 

Sist men inte minst, att man införskaffar en riktigt bra pulka! Med rätt pulka kan barnen åka i backarna under mer kontrollerade former. Därmed skulle vi vilja ge lite tips om pulkor som vi tycker är ett bra alternativ att svischa ner i backen på!

Namnlöst-1.png

Snowracern har sedan länge varit en klassiker i backen och vi skulle vilja tipsa om modellen Curve pro från STIGA. Curve pro är utrustad med både broms och styrfjäder vilket gör färden både roligare och säkrare nedför backen. Vill du läsa mer om den här fartfavoriten så kan du göra det här.