Låt lekfulla Playgro bli en del av bebisens första år!

Som förälder kan det ibland kännas som att det första året inte består av annat än matning, nattning och blöjbyten. En bebis däremot upplever en omvälvande resa i takt med att dess sinnen utvecklas vilket leder till att de får motta många nya intryck. Vi skulle vilja tipsa om en serie aktivitetsleksaker från Playgro som stimulerar din bebis på ett helt fantastiskt sätt genom att följa utvecklingskurvan under första året!

@.png

Det första halvåret

Under det första halvåret kan en bebis inte koncentrera sig på en och samma sak i mer än cirka 10 sekunder och därför är det bra om man införskaffar leksaker med mycket färg, som är i ständig rörelse och gärna skapar ljud.  Playgro har ett brett urval av aktivitetsleksaker i härliga färger som både skapar rörelse och ljud som passar otroligt bra för denna fas. Skallror, bitleksaker och playmobils är leksaker som passar perfekt för bebisens leksaksdebut som garanterat kommer bidra med mycket glädje!  Vem vet, kanske kan en av dessa leksaker hjälpa till att locka fram det allra första leendet?

@@.png

+ 6 månader

Vid denna ålder kommer intresset för omvärlden att öka och bebisen blir mer undersökande och vill veta vad som händer om de exempelvis släpper något i marken eller om de trycker på en viss knapp. I det stadiet rekommenderar vi att man införskaffar lite mer interaktiva leksaker. Vid den här tiden har även bebisens färgsinne hunnit bli fullt utvecklat och vi kan lova att pekböcker med stora, roliga och färgglada figurer kommer bli väl mottaget av din lilla knodd. Generellt sett kan man säga att detta är en ålder som bebisen börjar lära sig hur man använder leksaker på ”rätt sätt”.

@@@.png

+ 12 månader

 Detta kommer vara en tid som styrs av mycket egen vilja. Vid det här laget har din bebis nämligen börjat förstå att man kan påverka sin omvärld och det är såklart oerhört roligt! Du kommer märka att din bebis kan sitta ner länge med vissa leksaker vilket hänger ihop med att de har lärt sig att om man gör på ett visst sätt händer detta. Ungefär vid den här tiden är det dags att förse barnet med leksaker som ger ännu mer stimulans än tidigare. Även här har Playgros flera alternativ att välja emellan och nedan har vi samlat ett axplock av leksaker som brukar uppskattas vid den här åldern. Samtliga av leksakerna kräver någon form av prestation från barnets sida vilket de brukar finna mycket glädje i - oavsett om det ska staplas, byggas eller dras leksakståg efter sig!

Vill du kika närmare på Playgros serie av aktivitetsleksaker kan du göra det här!