Snygga hjälmar från STIGA

Våren är på ingång vilket innebär att det snart är dags att damma av cyklar, inlines och skateboards i förrådet. Lekar som innebär fart, fläkt och rörelse är någonting vi tycker alla knoddar bör uppmuntras till – men självklart ska det sitta en hjälm på knoppen. För att säkerställa att hjälmen används lika flitigt som ni föräldrar tjatar så skulle vi här vilja tipsa om en riktigt schysst kollektion hjälmar från STIGA som vi tror kan gå hem hos många små busfrön.

 

 

STIGA har ett brett sortiment av hjälmar i olika modeller och färger som inte kompromissar med säkerheten. Låt barnen vara med och välja ut en snyggt designade hjälm i en lekfull färg så att den får bli en del av aktiviteterna. Läs mer om STIGAS nya kollektion av tuffa hjälmar här.

Tips på hur ni väljer ut rätt hjälm!

  • För att hjälmen ska kunna göra sitt jobb och skydda huvudet är det viktigt att den sitter rätt. Hjälmen ska täcka panna, tinningar och helst också nacken.

  • Hjälmen ska sitta rakt på huvudet och vara stadigt fastspänd under hakan – som regel sitter hjälmen bra om man får in ett finger mellan hakan och remmen.

  • Till barn bör man välja en hjälm som är utrustad med grönt säkerhetsspänne som knäpps upp om barnet skulle fastna i någonting.

  • Det är viktigt att hjälmen är hel och fin -  är den skadad är det dags att köpa en ny!

Sist men inte minst! Glöm inte att den mest effektiva lösningen mot tjat på att använda hjälm är att ni själva föregår med gott exempel och använder en. Ni är förebilder för era små knoddar – var rädd om er kropp och knopp!

Källa: trafikverket.se