Att tänka på vid löpträning med barn!

När vi nu går mot ljusare tider är det många som blir sugna på att plocka fram träningsskorna och gå ut och röra på sig! Som småbarnsförälder kan det vara svårt att hitta tid för att träna då det är mycket annat som ska hinnas med. Att kunna ta med barnen på träningsrundan är det perfekta tillfället att slå två flugor i en smäll och förena nytta med nöje. Här kommer ett par tips som kan vara bra att tänka på när man ska ut och springa med sina barn.

Först och främst är det viktigt att välja en vagn som är anpassad för träning med funktioner som underlättar träningsmomentet och är säker för ditt värdefulla bagage. En riktig pärla när det kommer till joggingvagnar är Urban Glide från Thule som med råge möter krav och förutsättningar för en bra löpträning. Dessutom passar den lika bra som en snygg vardagsvagn!

@@Thule-produktbild.png

@@@Thule_text_trends.png

Andra saker att tänka på innan man löper med en vagn:

  • Barnet måste ha en stabil nacke så att huvudet kan hållas uppe av sig själv – detta för att inte skada barnet när man är ute och springer (barnet bör vara minst 6 månader gammalt)
     
  • Klä på barnet lagom med kläder – men inte för mycket. Ta hellre med extra plagg som du kan sätta på vid behov.
     
  • Packa vagnen med extra saker som blöjor, mat och kläder om ni skulle behöva stanna en längre stund.
     
  • Och sist men inte minst – tillåt dig själv att ta det lugnt i början! Det är jobbigt att löpa med vagn, så se till att börja på en lagom nivå och öka ansträngningen succesivt. Ibland kan det räcka med en promenad de första gångerna, som sedan får övergå i Power Walks och lugna joggingturer.

Varför inte dra ihop ett gäng och träna tillsammans? Ju fler man är desto roligare blir det. Kanske hittar ni inspiration, pepp och styrka hos varandra!

Källa: runnersworld.se