Bloggerskan Malin Stensson recenserar sömntränare Sam

I samarbete med Jollyroom har jag fått möjligheten att recensera ZAZU nattlampan Sam som hjälper barnen att sömnträna. Här följer min recension.

För ett tag sedan fick vi hem en av Jollyrooms nattlampor som vi skulle göra en utvärdering på - ZAZU Sömntränare Sam. Testet skulle pågå i 2 veckor och det skulle antecknas hit och dit. 

Jag ska erkänna att jag var rätt skeptisk till den här lilla prylen. Det är nämligen som så att Sam ska hjälpa barnen att sova bättre och få in en dygnsrytm genom att:

1. Den släcker ögonen och blir mörkt blå när det är dags att sova. 

2. När det är 30 minuter kvar innan alarmet går blir lampan istället grön (med fortsatt släckta ögon) för att visa barnet att det är okej att ligga kvar en stund.

3. Och när larmet går så öppnar han ögonen och bräker för att visa att 'nu är det dags att stiga upp!'

ZAZU bild.jpg

Det lät i mina öron lite som en drömuppfinning och jag ryckte på axlarna - 2 veckor skulle vi väl stå ut. Tji fick jag.

Det här lilla fåret var såklart superspännande för båda barnen och har genomgått alla tester förutom att bli stoppad i toaletten. Det är faktiskt ett under att han fortfarande lyckas öppna sina ögon på morgonen, haha. Samma kväll som vi skulle starta testet så sa jag till Elise att det är dags att gå in och natta fåret och att vi också skulle sova. För henne var det superkul och förblev skoj varje kväll efter det.Morgonen därpå vaknade vi när klockan ringde (8:30) och båda barnen lös upp när de fick höra hans ljud. 

ZAZU bild2.jpg

Efter det hade vi väl 3-4 dagar där Julia vaknade supertidigt, men från och med den 5e dagen rullade allt på i ett nästan för bra tempo. Till och med Julia förstår nu hur han fungerar och ligger bara där och tittar på honom varenda morgon.

Nej, för oss har det verkligen varit en dröm att få in ZAZU Sam i familjen och ni vet att jag alltid vill stå bakom produkterna jag skriver om till 100 % - den här väckarklockan och nattlampan kan jag verkligen rekommendera! Rekommendationen är från 2 år, så att den fungerade så bra på Julia anser jag bara vara ett plus i kanten:) 

ZAZU-sam-PS-(002).png

 

Med vänlig hälsning,

Malin Stensson

www.goteborgsmamman.se