Dr. Brown’s nappflaskor motverkar magont hos små barn

Hunger, trötthet eller brist på uppmärksamhet – det finns många naturliga orsaker som får våra små att skrika. Men att spädbarn skriker kan också betyda att de har ont i sina känsliga magar. Med fokus på bebisars hälsa och välmående skapade Dr Craig Brown en kollektion nappflaskor som minska risken för magont samt andra åkommor som kan uppstå i samband med flaskmatning.
 

Att bli förälder är en stor och häftig förändring i livet. Det är mycket nytt att lära vilket kan kännas både otroligt spännande men också svårt. Redan från början har bebisen en egen vilja och behov som man kommer att få lära sig mer om för varje dag som går. Små barn kommunicerar ofta genom att skrika och de kan använda olika sorters skrik för att uttrycka olika känslor och behov, såsom att de är hungriga, trötta eller vill ha uppmärksamhet.

Skrik kan också innebära att barnet känner smärta. Ont i magen är vanligt bland barn på grund av deras känsliga magar. Om barnet har gaser som bullrar i magen och skriker högt kan det bero på magknip. Om bebisen drar upp sina knän mot magen, spänner sina ben och skriker både starkt och intensivt i flera timmar kan det vara svårare magsmärtor såsom kolik. En doktor vid namn Craig Brown upptäckte ett samband mellan sin bebis magont och de luftbubblor som uppstod i nappflaskan i samband med matning. Där och då insåg han att det fanns ett behov av att utveckla ett system som kan ta bort luftbubblorna för att motverka detta. Dr. Craig Brown började forska och efter ett par år designade han ett ventilsystem till nappflaskor som förändrat livet för många småbarnsföräldrar runt om i världen.


Dr. Brown’s nappflaskor

Alla flaskor från Dr. Brown's har en invändig luftventil som tar bort luftbubblor och vakuum från flaskans innehåll. Ventilen ser även till att trycket alltid är desamma. Eftersom ventilen hindrar vakuumet från att bildas så minskar risken för gasbildning, magknip, kolik och även mellanöroninflammation. Reducering av luftbubblor innebär dessutom att viktiga näringsämnen såsom a-, c-, e-vitaminer samt lipider bevaras. Flaskan kan med fördel användas av prematurbarn och andra spädbarn som av olika anledningar har problem med amning.

När barnet blir större går det utmärkt att ta bort ventilen och använda flaskan som en ”vanlig” nappflaska. Nappflaskorna finns i två modeller – Options som har den klassiska smala utformningen och Wideneck som har en bredare hals som gör den enkel att greppa. Både modellerna är tillverkade i det giftfria materialet Polypropen.

Dr. Brown's har blivit tilldelade flera utmärkelser för sina smarta nappflaskor. Bland annat har de knipit hem förstaplatsen i ”2015 Moms Picks: Best Baby Bottles”, ”American Baby Best Awards 2014” och ”Parenting Awards 2013”.

 

Nappflaskor3.jpg