Bloggerskan Christina Bentdal recenserar nya Moweo Future AIR

I samarbete med Jollyroom har jag fått möjligheten att recensera vagnen Moweo Future AIR! Länge har jag tänkt att vi borde skaffa oss en ny vagn som är enkel att ta med sig vart vi än ska. Den vi hade tidigare tog mycket plats även fast den var ihopfälld. Inte nog med det, hade den även plasthjul som var svårt att använda på grus. Nu har jag fått turen att testa årets nya modell Future AIR från Moweo och vi är mycket förväntansfulla.

Kombivagnen Moweo Future AIR ger dig som förälder en praktisk och snygg barnvagn med lång livslängd. Den eleganta vagnen har en kombinerad sitt- och liggdel som gör att vagnen kan användas från att barnet är nyfött och upp till cirka 3 års ålder. Liggdelen är helt plan, medans sittdelen är mer upprätt och kan justeras i fyra olika lägen. Vagnen är också utrustad med 5-punktsbälte, som håller barnet på plats på ett bekvämt sätt. Dessutom har Moweon lufthjul, något som gör att den fungerar lika bra på asfalt som på grus.

moweo-future-air.PNG

Första intrycket av vagnen var mycket bra och jag blev även positivt överraskad hur lätt den var att installera. Barnet sitter högt i vagnen och får en god överblick över vad som händer runt omkring. Både sätet och handtaget kan vridas så barnet kan sitta både framåtvänd och även bakåtvänd. Tack vare de vridbara framhjulen är den lätt att manövrera på alla underlag. Framhjulen kan låsas i position på ett enkelt sätt genom att trycka upp en hasp precis ovanför hjulen. Det finns även två varukorgar med lock monterade på vagnen. Varukorgar med lock är perfekt, eftersom du inte behöver oroa dig över att något kommer att falla ur.

moweo-future-air2.PNG

När jag skulle låsa hjulen på vagnen blev jag aningen konfunderad, eftersom det inte fanns några bromsar på bakhjulen. Genom att läsa en extra gång i manualen upptäckte jag att bromsen till bakhjulen istället fanns på handtaget. Den använder du på enklast sätt genom att vrida på ett litet hjul och då låses bakhjulen så vagnen inte kan rulla iväg. För att senare öppna upp bromsen trycker du åter på knappen i mitten av hjulet. Handtaget justeras enkelt uppåt och neråt genom att trycka på knappen i mitten av handtaget. Du kan även ställa in sittdelen som du önskar, detta görs på baksidan av suffletten. På samma ställe finns också en liten ratt där du kan ändra hur du vill ha ryggstödet.

moweo-future-air3.PNG

Våren och sommaren är på väg och det är dags att lägga undan den varma åkpåsen i lammskinn och hitta en tunnare variant. Vi har hittat denna från Nordlys, som är perfekt i sitt skydd mot väder och vind utan att bli för varmt. Åkpåsens yttersta lager är både vind- och vattentätt vilket är lämpligt nu på våren. En fin och mjuk åkpåse som kommer i två storlekar och flera fina pastellfärger samt svart.

moweo-future-air4.PNG

Mått

Sittdel

Bredd: 33 cm

Djup: 24 cm

Ryggstöd längd: 49 cm

Maxvikt: 15 kg + 4,5 kg bagage

Liggdel

Bredd: 33 cm

Längd: 83 cm

Höjd: 20 cm

Sammanfattning

Vagnen fälls ihop på ett lätt sätt genom att ta isär sätet och handtaget på chassit, som också tog väldigt lite plats. Stolen är dock lite större. Sammanfattningsvis tar den mycket mindre plats än vår förra vagn, vilket är ett gott tecken. Därför är vi mycket nöjda och kan definitivt rekommendera denna vagnen till andra familjer!

moweo-future-air5.PNG
www.nouw.com/christal