Jollyroom tar in nytt varumärke - 8848 berättar här sin story bakom framgången!

De första overallerna har redan landat, och under hösten kommer vi se allt fler frilufts- och funktionsplagg från 8848 Altitude på jollyroom.se. Vi har träffat produktdesigner Melanie Lindblom som berättar storyn bakom varumärket!


Det känns riktigt kul att kunna berätta att vi till hösten kommer att ta in ett nytt spännande varumärke på Jollyroom. 8848 Altitude är ett svenskt märke som gör funktionella och snygga friluftskläder till bra priser, för hela familjen! Deras vinterkläder för små och stora barn är välkända för sin höga kvalitet och innovativa design som uppskattas av både barn och föräldrar.

I samband med att 8848 Altitude dyker upp på Jollyroom presenterar de även en ny varumärkesprofil och ett ännu bredare sortiment. En satsning görs för att den aktiva familjen ska kunna ge sig ut på äventyr året runt och kollektionen inkluderar nu modeller ända ner i storlek 70.


”Inga kompromisser! Barnen ska kunna vara ute på äventyr utan att bli blöta och kalla, och grejerna ska hålla.”


8848 Altitude är dessutom ett varumärke som tar ansvar. Ansvar för hela kedjans arbetsförhållanden från beställning till distribution, ansvar för framställningen av de material som används och ansvar för att inga djur ska komma till skada eller bli illa behandlade i tillverkningsprocessen.


”Vi älskar naturen och då är det vår skyldighet att ta hand om den på det bästa sätt.”


Vi älskar varumärken som 8848. Varumärken som har en bra story och en stark vision. Vi har därför träffat Melanie Lindblom som arbetar med design och varumärket – så att de kan få dela med sig av sin story till både er och oss. Happy reading ❤

 

Hur startade 8848 Altitude?

8848 Altitude startade 1990 efter att våra grundare utvecklade kläder till den första lyckade svenska expeditionen till Mount Everests topp.  De blev ombedda att ta fram kläder till expeditionen eftersom de hade en unik kombination av kunskap och erfarenhet både inom textilbranschen och alpin sport. Kläderna var så uppskattade att de bestämde sig för att starta märket 8848 Altitude, och sen har det varit full fart framåt.

 

Vilka människor riktar sig era produkter till?

Vi vill göra snygga produkter med hög kvalitet till ett bra pris, så att så många som möjligt kan använda dem. Vi har produkter för alla; allt från dedikerade äventyrare till familjen som ska ut på söndagsutflykt. Det spelar ingen roll om du är nybörjare eller jätteduktig - vi vill att du ska kunna ha riktigt bra grejer oavsett! Vi utvecklar varje produkt med fokus på en viss aktivitet, i huvudsak alpin skidåkning, vandring eller cykling men alla produkter är väldigt mångsidiga. Vi gör även moderiktiga vardagsplagg för att våra kunder ska vara torra, snygga och bekväma även på jobbet eller i skolan.

 

Vad är viktigt när ni designar produkter för barn?

Vi är väldigt stolta över våra barnprodukter! Vi vet att det är viktigt med bra produkter när man ska leka ute, så därför ser vi till att lägga ner samma jobb på barnkollektionen som på produkterna för vuxna. Vi använder samma material, samma teknologier och mycket av designen känns igen även om vi gör den lite lekfullare. Inga kompromisser! Barnen ska kunna vara ute på äventyr utan att bli blöta och kalla, och grejerna ska hålla. De som använt våra produkter vet att de klarar det mesta och när de är urvuxna är de fortfarande i så bra skick att man kan sälja eller ärva dem vidare till nästa barn.
 

Hur tänker ni kring miljöfrågor?

Miljöarbetet är extremt viktigt för oss och vi känner att vi alltid vill försöka göra lite mer än vad regler och lagar kräver. Vi älskar naturen och då är det vår skyldighet att ta hand om den på det bästa sätt vi kan. Vi arbetar ständigt med att förbättra hela produktionskedjan genom att hitta nya processer, välja material med omsorg och minska vår konsumption av vatten, energi och kemikalier. Många av våra material är Bluesign-godkända och alla våra produkter är helt Flourkarbon-fria!

Vi gör även etiska val och har t.ex. ingen äkta päls och använder bara ankdun (inte gås) eftersom det är en restprodukt från livsmedelsindustrin som aldrig plockas från levande djur.

 

Hur jobbar ni med produktionen?

Precis som med vårt miljöarbete tycker vi det är viktigt att ta vårt ansvar för en hållbar och etisk produktion. Vi har mycket nära relationer med våra leverantörer och vissa har vi arbetat med ända sen starten. Alla våra tillverkare får skriva på en Code of Conduct och vi tar hjälp av en tredje part som är på plats och kontinuerligt säkerställer att kraven uppfylls. Med jämna mellanrum ser vi även till att åka ner själva för att kolla så allt går rätt till.

Vi vill att de som tillverkar våra produkter också ska kunna känna sig stolta över att jobba med vårt varumärke, och vi för en pågående dialog om hur vi kan hjälpa till att förbättra arbetsförhållanden för alla som jobbar med 8848 Altitude. En hållbar och respekftull företagskultur gäller inte bara kontoret i Borås - hela kedjan är lika viktig.

 

Varför ska man välja 8848 Altitude?

Man blir alltid nöjd med våra produkter och kan fokusera på roligare saker än att oroa sig över hur kläderna ska fungera. Vi är nogranna i produktutveckligen, alla detaljer är genomtänkta och inget lämnas åt slumpen. Vi gör bra grejer helt enkelt; bra för miljön, bra för de som arbetar med oss och bra för kunden.

 

Vad är er vision för framtiden?

Vår vision är att ännu fler människor ska kunna ge sig ut och uppleva naturen! Vi kommer fortsätta överraska - göra allt lite bättre än vad vi måste eller vad alla förväntar sig.

Det känns riktigt kul att komma in på Jollyroom så att ännu fler små äventyrare kan upptäcka världen i bra kläder!
 

Ha en världsbäst dag alla läsare!

Varma hälsningar,
Jollyroom