Micki Lekhandbok – inspirerar till mer lek!

För andra året i rad har ”Micki Leksaker” tillsammans med ”Vi Föräldrar” tagit fram Lekhandboken. Det är som en slags handbok för föräldrar där man bland annat kan läsa om leksaker för fantasin, leksaker för rollspel och tips på lekar för barn i olika åldrar. Vi har träffat Kristin Stafström, marknadschef på ”Micki leksaker”, som berättar om bakgrunden till boken!

 

”Alla barn har rätt till att leka”

 

Micki har massor utav härliga leksaker som kan locka våra barn till både lek, lärande, stimulans och utveckling. Låt era små vara kreativa med byggandet av klossar, strosa runt med gåvagnen eller sätt er ner tillsammans och pussla! 

Kollage_Micki_Leksaker_780X500.jpg1. Lära-Gå-Vagn 2. Micki byggstavar 3. Alfabetsklossar 4. Plocklåda 5. Bultbräda

 

 

”Just nu skapas barndomsminnen”

 

Vem är du och vilken roll har du på Micki leksaker?
Jag heter Kristin Stafström och är marknadschef på ”Micki Leksaker”. Jag har tillsammans med redaktionen på ”Vi Föräldrar” och mitt team på ”Micki Leksaker” varit med och tagit fram Lekhandboken.

Vad är Lekhandboken för någonting? 
Det är en folder där ”Vi Föräldrars” barnpsykolog Malin Bergström berättar om ditt barns utveckling. ”Vi Föräldrars” redaktion berättar om leksaker för de minsta, barnens favoritlekar, leksaker för fantasin, lektips och leksaker för rollek. Vi berättar även om vårt samarbete med Childhood och att alla barn har rätt att leka.

Vem riktar den sig till?
Föräldrar, mor- och farföräldrar.

Hur kom ni på idén att skapa en Lekhandbok? 
Det är viktigt att förstå varför leken är så viktig för barnets utveckling och i Lekhandboken hjälper ”Vi Föräldrar” oss att belysa vikten av att ta barns lek på allvar. En barndom går så fort. Det är en så liten del av en människas liv, ändå så oerhört viktig! Dessa få år präglar resten av livet. ”Just nu skapas barndomsminnen”, brukar jag tänka när jag ser barn leka. Tänk om alla barn fick en stimulerande och lycklig barndom. 

Vad är din favoritdel i lekhandboken? 
Sidan 4, ”Leken är ett sätt att bli till som människa”, orden är barnpsykologen Malin Bergströms, som berättar om vikten av barns lek.
Sidan 12, är också en favorit. Där presenterar vi vår nyhet Lundby Creative. Låt fantasin flöda i ett dockskåp skapat för alla med leklust. Dockskåpet går att leka med från två håll eftersom alla bakväggar kan tas bort. Väggarna på nedervåningen är vändbara med olika tapeter. Med stickers kan barnet förändra och dekorera huset både på insidan och utsidan. Med batteridrivna lampor får huset en mysig belysning. Dockskåpet Creative är designat av proffspysslaren Kreativa Karin.

När ges den ut och hur får man tag på den?
Den ligger ibladad i ”Vi Föräldrar” som kom ut den 15/9. 

Man kan också läsa den direkt online här 👈 Vill man ha en Lekhandbok så kan man maila sin adress till info@micki.se och märka mailet ”Lekhandboken” så skickar Micki en till dig per post.

lekhandbok_SE_780X500.jpg

 


”Leken är ett sätt att bli till som människa”

 

Ni kan även läsa förra årets handbok här! 👈