Därför ska du bära ditt barn!

Det finns mycket funderingar, åsikter och tankar när det kommer till att använda eller inte använda bärsjal. Därför tänkte vi idag räta ut några frågetecken och ta upp vad det finns för faktiska fördelar med att bära ditt barn i bärsjal!

Ni hittar alla våra bärsjalar här!

 

 

babylonia_ibloggen2.jpg

 

Hud mot hud
En födelse är en stor förändring för en liten bebis. Tänk att i nio månader ha legat i värme, rörelse och konstant kontakt med sin mamma, till att plötsligt upptäcka en helt ny värld med massa nya intryck. Under bebisars första månader är därför behovet att fortsätta ha en nära kontakt med sina föräldrar extra stort. Att få vara hud mot hud och känna kroppskontakt tillfredsställer och hjälper dem att på ett lagom sätt upptäcka den nya världen.

Värme, lukt och ljud
En fysisk värme, en röst de känner igen, välbekanta lugnande hjärtslag och lukten av sina föräldrar ger våra små en trygghet. Skulle de plötsligt känna sig en aning osäkra kan de titta upp och ta ögonkontakt med er.

Psykosociala utveckling
I en bärsjal kan även de allra minsta delta i alla dagliga aktiviteter och observera, samt höra vad som händer. När det blir för mycket runt omkring kan de enkelt blunda och somna mot ett varmt bröst. Den här närheten och möjligheten till att få vara med är bra för den psykosociala utvecklingen. Forskning visar till och med att barn som bärs dagligen skriker mindre.

Självbild och självkänsla
Tyvärr tror många att för mycket bärande kan resultera i att barnen blir bortskämda eller beroende, men det är helt tvärtom! I bärsjalen kan barnen upptäcka världen från en säker plats, eftersom att ni alltid finns där. Den här trygghetskänslan utvecklar en positiv självbild och självkänsla hos barnet!

Närhet till båda föräldrar
Under de första månaderna i bebisars liv är det oftast inte lika enkelt för en nybliven pappa att utveckla ett nära band, som det är för en mamma. En bärsjal hjälper alla pappor att också kunna skapa en nära relation till sina småttingar genom att ha dem tryggt mot sitt bröst.

"Det bästa är ju att bära sitt barn"
… säger Hugo Lagercrantz, professor i barnmedicin på Astrid Lindgrens Barnsjukhus, till alltombarn.se. "Små barn är inte direkt intresserade av att titta på utsikten under promenaden. De vill hellre se ett ansikte och prata".

En oro som kan finnas med bärsjal är att våra barn inte sitter säkert. Knyter ni rätt så sitter era små skatter otroligt säkert och kan aldrig ramla ur. Till en början kan ni testa att knyta och öva på en docka tills ni känner er helt trygga. Det finns massor av bra videos på youtube som visar hur ni knyter på ett säkert sätt, här nedan kan ni se en:

 

 

Babylonia har massor av bärsjalar i olika färger. Deras bärsjal Tricot-Slen är mångsidig, mysig, tunn och tillverkad av 100% återvunna PET-flaskor 👏 Bärsjalen är lättskött, torkar snabbt och är lång och elastisk. Skulle ni vilja bada med era småttingar så fungerar Babylonia perfekt. Det går även jättebra att amma i den 😊 

 

babylonia_ibloggen.jpgBabylonia

 

 

 

 

 

Källa
www.babynord.se/baby-och-barn/babylonia

babywearinginternational.org/what-is-babywearing/