Julklappstips till barn 6 – 8 år!

Julen är precis runt hörnet och på barnens önskelista brukar vi bland hundvalpar, ponnys och ökenråttor hitta ordet – leksaker! Men vad leker en treåring med? Vad intresserar en femåring? Och vad tycker en tioåring egentligen om att göra? Att veta vad man ska köpa till barn i olika åldrar är inte det lättaste. Vi frågade därför julklappsproffsen själva! 💝


Sagt och gjort bjöd vi in en grupp härliga barn i olika åldrar till vår fotostudio. Här inne hade vi fyllt golvet med massor av leksaker, tält och gosiga sittpuffar som de fick känna, klämma och tycka till om.  Vår alldeles egna barnpanel gav sina ärliga åsikter om leksaker – för vilka är väl de största leksaksexperterna om inte barnen själva? 👏 Efter lek och bus bad vi barnen att välja två favoritleksaker var. ”Bara två leksaker”- ni kan ju tänka er att det var ett tufft beslut 😉 


”Det skulle vara mysigt att sitta och bygga ihop Lego i ett tält” / Emilia, 6 år

 

Här nedan har ni de leksaker som är roligast just nu, om barnen själva får bestämma! 

 

Emilia 6 år

emilia-6år_playmobil.jpg
emilia-6år_häst.jpg
”Det skulle vara mysigt att sitta och bygga ihop Lego i ett tält”

Robotponny & Playmobil
Här har vi en tjej som verkligen tycker om (och är duktig!) att bygga ihop Lego! När Emilia såg att det fanns möjlighet att bygga ihop sin egen bondgård tog det inte lång tid innan hon hade ställt upp alla kor, grisar och höns i sina hagar 😊 Här blev de ordentligt ompysslade! Kärleken till djur tog inte slut här, utan efter allt jobb på bondgården började Emilia borsta håret, mata och se till så att även robotponnyn mådde bra ❤

 

 

Ida, 6 år

ida_6år_häst.jpg
ida_6år_tält2.jpg
”Ponnyn är hungrig nästan hela tiden”

Robotponny & Tipitält
Ida kröp in i det fina gråa tipitältet. Här myste hon till det med mjuka kuddar och filtar, och bjöd in sin lillebror Eskil till sitt nya lilla krypin 😊 Även robotponnyn fick följa med in. Att sitta och pyssla om hästen var kul, då hennes ögon skiftade för att visa om hon ville ha mat, bli klappad eller bara ville leka - det var minsann full rulle att ta hand om en häst 😉

 

Wilma, 8 år

wilma-8år_skateboard.jpg
wilma_8år_padda.jpg
”Det var inte svårt att åka, så jag vill åka mer”

Skateboard & Surfplatta
En nyfiken och orädd tjej! Utan att tveka gick Wilma fram till den coola skateboarden och började trixa. Hon fick det att se sååå enkelt ut! 😅 Efter en sväng på brädan tog Wilma surfplattan och försvann in i spelets värld. Det fanns 21 olika förinstallerade spel att välja mellan, men tyvärr så hanns det ju inte med att spela alla 😉

 

 

Elias, 8 år

elias_8år_radiostyrd.jpg
elias_8år_bilbana.jpg
”Jag gillar nästan allt som går fort”

Radiostyrd snöskoter & Bilbana
Fart och fläkt är Elias grej, så för honom blev snöskotern och bilbanan ett ganska självklart val! En skoter som klarar av att gasa iväg både inomhus men även ute i riktigt snö, samt en 6,8 meter lång bilbana med små volvobilar vars framlyktor lyser - hur coolt? 🙌
 

 

”Det var inte svårt att åka, så jag vill åka mer” / Wilma, 8 år

 

 

Toppleksaker för 6 – 8 åringar (utan inbördes ordning)

 1. Skateboard, Pinepeak
   
 2. Datorplatta, Kurio TAB 2
   
 3. Bilbana, Speedcar Volvo Challenge
   
 4. Radiostyrd Snöskoter, Speedcar Yamaha
   
 5. Robothäst, Zoomer
   
 6. Byggsats, Playmobil
   
 7. Lektält, Minitude