Andra advent – Tips på pyssel!

På söndag är det redan andra advent och många är i full gång med den efterlängtade julpyntningen! Vi vill passa på att tipsa om lite kreativt hemmapyssel som gör att ni både slipper spendera hela plånboken, samt slipper trängas i julruschen. Här nedan hittar ni tre pysseltips för hela familjen 😉

Granen ska dekoreras med färgglada julgranskulor och mängder av mysiga klappar ska läggas där under 🎁 För ytterligare julkänsla vill vi ta inspirationsnivån ett steg längre och tipsa om hur ni kan bjuda in julen till hemmet på ett lekfullt sätt.

Vad vore julen utan tomten?

Ho ho ho! Finns det några snälla barn här? 🎅 Tomten är ute på en jorden-runt-resa med klappar till alla snälla små knoddar 🌏 Efter en lång och äventyrlig resa börjar tomten bli lite trött. Han behöver därför barnens superhjälp med att piffa upp sig inför nästa avfärd och nästa skorsten! Hur ska tomten se ut? 👇 Ja – det får barnen själva bestämma!

tomten2.jpg

 

Julgranskottar!

Granen står så grön och grann i stugan 🎄 Men en julgran behöver ju faktiskt inte vara den klassiska gröna granen med en guldstjärna på toppen. Det finns många fantasifulla sätt för en julgran att se ut på! Gå ut på en rolig upptäcktsfärd i skogen och leta efter kottar. Plocka så många du kan, stora som små och färglägg dem i just era favoritfärger – Vips, så har ni fått en kreativ julgran i miniatyrstorlek 😉 Perfekt att ha stående på bordet eller i hyllan! Fortsätt att piffa upp minigranarna med dekorativa pärlor, glitter och glöm inte att toppa den med något skojigt! 🌟 Busenkelt!

gran-3-_780X500.jpg

 

Snöflingor!

Lys upp julen med ett fantasifullt och mysigt vinterlandskap där stora, frostiga och detaljrika snöflingor faller från skyn ❄ Klipp både stora och små flingor och sätt upp dem på insidan av era fönster eller hängandes från ett snöre i taket. Det enda du behöver är sax, ett vitt papper och en fantasi utan gränser! ✂

snöflingor3-_780X500.jpg

  1. Rita en cirkel på ett vitt papper.
  2. Klipp ut cirkeln och vik den så att det blir en halvmåne. Vik pappret på mitten igen. Vik en tredje gång så att det blir en smal triangel.
  3. Klippa små hål precis hur ni vill!
  4. Veckla försiktigt upp pappret och se hur er alldeles egna snöflinga blev ❄

 

Lycka till alla små pysselexperter därute! 😊

Kram ❤

 

 

 

 

 

Källa

www.craftymorning.com/santa-going-toilet-paper-roll-chimney-kids-craft/

elementaryartfun.blogspot.se/2012/12/making-trees.html  

sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=4031&artikel=4238765