En nyårsafton för hela familjen!

Nyårsafton är en stor dag, inte minst för våra småttingar som får vara uppe efter läggdags. Men att vänta fram till tolvslaget är inte det lättaste för de trötta ögon. Vi tipsar därför om skojigheter ni kan göra, oavsett vad klockan är!

Gör om granen till en glittrande nyårsgran med partyhatt istället för julstjärna, klä er i era favoritkläder och dekorera maten med massor av tomtebloss (dessa passar ju även perfekt som alternativ till raketer)

Räkna ner till tolvslaget

 1. Även om man får vara uppe längre än vanligt på nyårsafton så är det inte alla barn som orkar hålla sig vakna fram till tolvslaget. Det betyder så klart inte att de ska missa att fira in det nya året. Istället kan ni skåla in år 2020 med något festligt vid ett tidigare klockslag. Starta nyårsdiscot ett par timmar i förväg, så kan de små sova gott sedan 
   
 2. De som orkar hålla sig vakna kan göra nedräkningen lite extra rolig. Skriv olika klockslag på ett gäng ballonger som ni sedan blåser upp och smäller efter varje timme som går, tills det nya året rings in. Överraska med lite konfetti i den sista ballongen 
   
 3. Vill ni slippa smällandet kan ni istället ge ett litet paket som öppnas varje timme. Fyll paketet med en liten present eller några lappar med roliga uppdrag som barnen ska klara av innan nästa timme 
   
 4. Göm en klocka eller timer som barnen ska försöka hitta innan tiden är slut. Är det alarm på klockan blir det extra roligt att försöka hitta den innan det ringer – helst innan klockan slår 12 (om man orkar) 
   

tomtebloss_780X500.jpg

Någonting som ni kan göra tillsammans som familj är att skriva ett brev till er själva, vilket ni läser upp vid nästa nyårsfirande. Samla hela familjen och skriv ner vad ni har gjort och vilka äventyr som blev era favoritminnen under året. Skriv även hur ni önskar att nästa år ska bli och om ni har några speciella mål både enskilt och tillsammans som familj. Lägg brevet i ett kuvert och märk med ”Öppnas nyårsafton 2020” 😍

 

Gott nytt år!