Julklappsinsamling till Drottning Silvias Barnsjukhus och Ronald McDonald Hus!

I fredags drog vi på Jollyroom igång en julklappsinsamling till förmån för Drottning Silvias barn- och ungdomssjukhus och Ronald McDonald Hus. Just nu står en julgran i vårt Showroom i Göteborg och längtar efter julklappar. Hit kan alla som vill och har möjlighet komma och lämna ett litet paket till barn som har det extra tufft. Julklappsinsamlingen pågår till och med 18 december, och Jollyroom välkomnar både kunder och personal att lämna klappar under granen.

Vi har initierat en julklappsinsamling i förhoppning om att skänka lite extra julglädje till de barn vars vardag består av en ständig kamp. Vi vill, tillsammans med våra kunder, uppmuntra så många som möjligt att komma och lämna en liten klapp. Alla paket kommer att skänkas till Drottning Silvias barn- och ungdomssjukhus och Ronald McDonald Hus i Göteborg.

Ett ”Hem hemifrån”
På Ronald McDonald Hus i Göteborg bor familjer vars barn har drabbats av svåra sjukdomar. Många av dessa familjer kommer långt härifrån och har blivit remitterade till Drottning Silvias barn-  och ungdomssjukhus för att barnen ska få rätt specialistsjukvård. Under tuffa och ofta långa behandlingsperioder kan familjen få en någorlunda normal vardag på Ronald McDonald Hus intill sjukhuset – det blir ett ”Hem hemifrån” när det behövs som mest.

”Vi tycker att den här julklappsinsamlingen är ett jättefint initiativ! Lek stimulerar kreativitet och fantasi, och skapar mysiga stunder för familjerna som bor här under kortare eller längre perioder", säger Bodil Frölén, verksamhetschef på Ronald McDonald Hus i Göteborg.

”När man kämpar mot sjukdomar behövs det mer av det som ger glädje, tillfälle till lek, uppmuntrar till rörelse, inspiration och kreativitet extra mycket, för att främja det friska, ge tröst och kraft. En leksak, ett spel eller någonting roligt att göra, kan vara det som vänder en orolig dag, till en lekfull stund som gör att man orkar lite till”, säger Jenny Jernberg, Insamlingsstiftelsen för Drottning Silvias barn- och ungdomssjukhus.

Organisationer som gör ett fantastiskt arbete
”Vi har samarbetat med Drottning Silvias barn- och ungdomssjukhus och Ronald McDonald Hus tidigare och tycker att de gör ett helt fantastiskt och viktigt arbete. Självklart vill vi, tillsammans med våra kunder, skänka lite extra omtanke och julglädje under denna period. Därför stöttar Jollyroom dessa organisationer genom att lägga julklappar ur vårt sortiment under granen. Vi välkomnar såväl kunder som personal att lämna en julklapp”, säger Terese Fernbring, Personalchef på Jollyroom.

Om Jollyrooms julklappsinsamling
Julklappsinsamlingen pågår 1–18 december. Klapparna lämnas in under julgranen som står i Jollyrooms Showroom på Tagenevägen 35, Göteborg. På grund av hygienskäl så tas enbart nya gåvor emot. Organisationerna uppskattar framför allt leksaker, men självklart är alla julklappar välkomna. Märk julklappen med ålder som passar för klappen.

 

_____________________________________________________________________________________________

 

Datum: 1–18 december

Plats: Jollyrooms Showroom, Tagenevägen 35, 425 37, Göteborg.

Julklappar: Märk julklappen med ålder som passar för klappen.